Witam, mam pytanko odnośnie Merivy A: który moduł steruje szybami, czy w ogóle tam jest jakiś moduł? Problem jest taki, że przestały działać dwie szyby na raz, nie działa ani panel kierowcy i się nie podświetla, ani panel pasażera. Przelotki w drzwiach są w stanie idealnym, dochodzi stałe napięcie do modułu w drzwiach na dwóch przewodach: na grubym czerwonym i na brązowo-czarnym. Obydwa są stałymi napięciami. Po zapłonie nic się nie zmienia. Wydaje mi się, że powinno być jakieś sterowanie po zapłonie, natomiast nie jestem w stanie zlokalizować modułu, który steruje szybami. Myślę, że to nie jest moduł komfortu, ponieważ nie pokazuje żadnego błędu, zresztą w opcjach testów elementów wykonawczych nie ma w ogóle czegoś takiego jak szyby elektryczne. Czy tam jest jakiś moduł widmo, czy może szyby sterowane są zwykłym przekaźnikiem? Jeżeli tylko przekaźnikiem, gdzie znajduje się przekaźnik szyb, bo nie mogę nigdzie znaleźć żadnego opisu. Jedyne, co znalazłem, to jakieś bzdury, że sterowanie szyb wychodzi z modułu REC, tylko że Meriva nie ma żadnego modułu REC, jest tylko skrzynka przekaźnikami, do której, żeby się dobrać, musiałem rozebrać ścianę grodziową, wyjąć mechanizm wycieraczek. Tam też jest moduł komfortu, który, pomijając fakt, że nie wygląda, jakby sterował szybami, to nie jest w żaden sposób uszkodzony.