logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Honda Accord 2006 – brak podświetlenia licznika, LED SMD 3528 nie działa, co wymienić?

sweeteck 18 Wrz 2025 18:08 117 4
REKLAMA
  • #1 21693800
    sweeteck
    Poziom 15  
    Ocena: 124
    Drodzy koledzy jak w temacie , licznik Honda Accord 2006, zgasło podświetlenie cyferblatów, wskazówki normalnie się podświetlają, ciemne zegary i wyświetlacz, zakupione ledy smd 3528 nie zmieniają nic, chociaż wymieniłem na próbę tylko jedną sztukę, kilka sztuk się lekko jarzy, ale i tak ciemno, jakie diody tam zastosować czy może coś innego padło, może ktoś przerabiał temat, na innym forum znalazłem temat o tym samym zegarze, co prawda mój nie ma automatu ale płyta ta sama, przykładając zwykłą diodę led do niektórych smd na płycie, potrafią się niektóre zapalać światłem jasnym co sugeruje że może jakiś driver led jest uszkodzony bo diody wydają się być sprawne, może nie wszystkie bo łącznie jest ich 21. Pozdrawiam i czekam na jakieś pomysły.

Link do innego forum z podobnym problemem:
    https://www.driveaccord.net/threads/2005-accord-instrument-cluster-repair.559376
  • REKLAMA
  • #2 21694050
    piotrekwoj1
    Poziom 43  
    Ocena: 3369
    sweeteck napisał:
    przykładając zwykłą diodę led do niektórych smd na płycie, potrafią się niektóre zapalać światłem jasnym

I to Ci noe dało do myślenia?
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 21694248
    piotrekwoj1
    Poziom 43  
    Ocena: 3369
    Ile masz takich diód do których przykładasz zwykłą diodę led i reszta zaczyna świecić? Czy przykładając do różnych zapalają się różne części podświetlenia licznika?
REKLAMA