Witam, jestem tu nowy i zwracam się z prośbą o pomoc. Zabrakło mi już pomysłów 🤦♂️. Posiadam BMW X5 przedlift z 2003 roku. Zakupiłem dedykowane radio od Chińczyka. Podłączyłem i wszystko gra idealnie, dopóki nie włączę świateł mijania lub postojowych. Wtedy głośniki przestają grać, a zamiast muzyki słychać dźwięk, który mógłbym określić jako dźwięk zwarcia dwóch przewodów pod napięciem. Dzieje się tak zarówno na włączonym zapłonie, jak i odpalonym silniku. Nie ma znaczenia, czy muzyka jest z radia FM, czy z telefonu za pośrednictwem Bluetooth. To samo dotyczy rozmów telefonicznych. Wszystko działa idealnie, dopóki nie włączę świateł.
Wrzucę kilka zdjęć, jak to wygląda, i film, jak muzyka zostaje przerwana przez trzaski w głośnikach. Nie specjalnie się na tym znam. Wszystkie kostki pasują wyłącznie w jedno miejsce. Z wszystkich informacji wynikało, iż jest to sprzęt plug and play. I tak faktycznie jest, póki nie włączę świateł.
Będę bardzo wdzięczny za pomoc lub wszelkie podpowiedzi. Dodam, że dołożyłem na próbę masę obudowy radia do karoserii i nic to nie pomogło.
Pozdrawiam
Wrzucę kilka zdjęć, jak to wygląda, i film, jak muzyka zostaje przerwana przez trzaski w głośnikach. Nie specjalnie się na tym znam. Wszystkie kostki pasują wyłącznie w jedno miejsce. Z wszystkich informacji wynikało, iż jest to sprzęt plug and play. I tak faktycznie jest, póki nie włączę świateł.
Będę bardzo wdzięczny za pomoc lub wszelkie podpowiedzi. Dodam, że dołożyłem na próbę masę obudowy radia do karoserii i nic to nie pomogło.
Pozdrawiam