logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Honda Civic UFO 2006 – jak podłączyć fabryczny przycisk czujników parkowania PDC?

alekzmi 21 Wrz 2025 10:23 261 4
REKLAMA
  • #1 21696014
    alekzmi
    Poziom 10  
    Honda Civic UFO 2006: montaż fabrycznego przycisku czujników parkowania.
    Chciałbym podłączyć taki przycisk do wyłączania niefabrycznych czujników parkowania z przodu.
    Potrzebuje schemat podłączenia przycisku.
    Auto w wersji europejskiej,manual,
    Honda Civic UFO 2006 – jak podłączyć fabryczny przycisk czujników parkowania PDC?
  • REKLAMA
  • #2 21696364
    milejow

Poziom 43  
    Ocena: 5120
    Nie podłączysz go, to przycisk bistabilny-zwierający chwilowo odpowiednie piny a w PDC nieoryginalnym trzeba odciąć zasilanie do wyłączenia go
    Konto firmowe:
    Działalność własna
    Mętów 99, Lublin, 20-388
  • REKLAMA
  • #3 21696422
    alekzmi
    Poziom 10  
    W moim sterowniku od PDC mam przewód, którym włączam system i wyłączam.
    W instrukcji przewód ten podłącza się pod światło hamulca i po naciśnięciu na pedał, system działa przez 20 sekund. Myślałem o włączaniu i rozłączaniu tym bistabilnym przyciskiem.
    System parkowania „Steelmate”
  • REKLAMA
  • #4 21697323
    milejow

Poziom 43  
    Ocena: 5120
    alekzmi napisał:
    W moim sterowniku od PDC mam przewód, którym włączam system i wyłączam.

Według tego co napisałeś to system włączasz impulsem plusa z włącznika stop a wyłącza się sam po 20 sekundach...

Dodano po 2 [minuty]:

alekzmi napisał:
    W instrukcji przewód ten podłącza się pod światło hamulca i po naciśnięciu na pedał, system działa przez 20 sekund

...więc jak go chcesz wyłączyć tym przewodem?
    Konto firmowe:
    Działalność własna
    Mętów 99, Lublin, 20-388
  • #5 21697419
    alekzmi
    Poziom 10  
    Odcinając go, kiedy niepotrzebne czujniki parkowania.
    Za każdym naciśnięciem hamulca jest jedno krótkie piknięcie w buzerze. To jest samodiagnoza systemu PDC. Trochę wkurza, przyznam.😉
    W tym oryginalnym przycisku jest 5 pinów, myślałem, że oprócz włącznika-wyłącznika ma on jakiś układ do podtrzymania tego stanu.
REKLAMA