Witam wszystkich. Potrzebuję pomocy. Otóż jest zamontowany kocioł gazowy dwufunkcyjny firmy Worcester, to jest produkt Boscha na rynek skandynawski. Model Greenstar 1000. Proszę, może ktoś mi podpowie, jaki najtańszy regulator temperatury pokojowej będzie współpracował z tym kotłem tylko przez BUS. Z góry dziękuję.
AI: Czy mógłby Pan/Pani podać, jaki dokładnie typ magistrali BUS obsługuje ten kocioł (np. EMS, OpenTherm, czy inny)?
Nie jestem pewien, ale chyba EMS.
AI: Czy zależy Panu/Pani na regulatorze oryginalnym od Boscha/Worcestera, czy może być to również tańszy zamiennik/uniwersalny regulator?
Myślę o czymś tańszym. To jest moja sąsiadka, która ma ten kocioł i nie chce wydawać dużo kasy na taki programator.
AI: Czy mógłby Pan/Pani podać, jaki dokładnie typ magistrali BUS obsługuje ten kocioł (np. EMS, OpenTherm, czy inny)?
Nie jestem pewien, ale chyba EMS.
AI: Czy zależy Panu/Pani na regulatorze oryginalnym od Boscha/Worcestera, czy może być to również tańszy zamiennik/uniwersalny regulator?
Myślę o czymś tańszym. To jest moja sąsiadka, która ma ten kocioł i nie chce wydawać dużo kasy na taki programator.