Witam szanowne grono, buduję dom jednorodzinny, zamontowałem wewnątrz tymczasową rozdzielnię (jedno czy dwa gniazda na siłę i kilka na jedną fazę) - rozdzielnia to gotowiec (z Alledrogo), dom obecnie to stan surowy zamknięty, powoli robię wewnątrz wodę, odpływy i ogrzewanie. Mam przy działce skrzynkę do której pociągnięty został przewód ziemny od mojej tymczasowej rozdzielni (pociągnięty już jak to ma być przez Arot w fundamencie i wkopany w ziemi i wychodzi wewnątrz skrzynki). W moim rejonie (pomorskie) funkcjonuje Energa i już mam z nią załatwione warunki i umowa podpisana, 800 PLN zapłacone za "przyszłe przyłączenie". Teraz sedno mojego wywodu - czy mogę otrzymać zaświadczenie o gotowości podłączenia w w/w sytuacji, czy muszę czekać aż docelowa instalacja będzie gotowa?
AI: Czy Twoja tymczasowa rozdzielnia spełnia wszystkie wymagania Energi dotyczące odbioru (np. odpowiednie zabezpieczenia, uziemienie, schemat, typ rozdzielni)?
tak
AI: Czy kontaktowałeś się już z Energa lub inspektorem w sprawie tego, co dokładnie musi być przygotowane do odbioru w Twoim rejonie – czy masz jakieś wytyczne lub doświadczenia od innych osób z okolicy?
nie
AI: Czy Twoja tymczasowa rozdzielnia spełnia wszystkie wymagania Energi dotyczące odbioru (np. odpowiednie zabezpieczenia, uziemienie, schemat, typ rozdzielni)?
tak
AI: Czy kontaktowałeś się już z Energa lub inspektorem w sprawie tego, co dokładnie musi być przygotowane do odbioru w Twoim rejonie – czy masz jakieś wytyczne lub doświadczenia od innych osób z okolicy?
nie