Cześć,
Posiadam w domu Xiaomi Mi TV BOX S.
Działa po Wi-Fi, ale jak to z Wi-Fi. Czasami zrywa. Podłączyłem go przez port USB przy pomocy TP-LINK USB 3.0 Gigabit RJ45 UE300 do Ethernetu.
Niestety ten odtwarzacz posiada tylko jeden port USB i to USB 2.0
Zainteresowałem się zmianą tego urządzenia na coś takiego:
Odtwarzacz multimedialny 4K BLAUPUNKT Android TV Box B-Stream
Ale od żadnego sprzedawcy nie mogę uzyskać szczegółowych danych odnośnie złączeń w tym boxie.
Wszyscy odpisują, że ma port Ethernet i dwa porty USB. Tyle widzę na zdjęciach i w opisach produktu.
Nikt mi nie potrafi odpowiedzieć na trzy pytania:
1. Port Ethernet to jest port 1 Gbit/s czy 100 Mbit/s?
2. Czy urządzenie ma port USB 2.0 i USB 3.0? Na zdjęciu jeden z nich jest niebieski i mogę tylko przypuszczać, że jest to port USB 3.0.
3. Jeśli urządzenie ma port USB 3.0, to czy mogę podłączyć do niego kabel Ethernet poprzez TP-LINK USB 3.0 Gigabit RJ45 UE300?
Bardzo proszę o pomoc. Może ktoś z Was posiada takie urządzenie.
Pozdrawiam i oczekuję na odpowiedź.
AI: Czy zależy Ci głównie na odtwarzaniu materiałów 4K z sieci lokalnej (np. z NAS, komputera) czy raczej z Internetu (np. Netflix, YouTube, inne serwisy streamingowe)?
Z Internetu, ale poprzez LAN, a nie Wi-Fi.
AI: Z jakich aplikacji najczęściej korzystasz na TV Boxie i czy zależy Ci na obsłudze 4K w takich serwisach jak Netflix, YouTube, czy może używasz np. Kodi do odtwarzania własnych plików?
Głównie IPTV. Ale również z serwisów VOD. Zależy mi na jakości 4K.
Posiadam w domu Xiaomi Mi TV BOX S.
Działa po Wi-Fi, ale jak to z Wi-Fi. Czasami zrywa. Podłączyłem go przez port USB przy pomocy TP-LINK USB 3.0 Gigabit RJ45 UE300 do Ethernetu.
Niestety ten odtwarzacz posiada tylko jeden port USB i to USB 2.0
Zainteresowałem się zmianą tego urządzenia na coś takiego:
Odtwarzacz multimedialny 4K BLAUPUNKT Android TV Box B-Stream
Ale od żadnego sprzedawcy nie mogę uzyskać szczegółowych danych odnośnie złączeń w tym boxie.
Wszyscy odpisują, że ma port Ethernet i dwa porty USB. Tyle widzę na zdjęciach i w opisach produktu.
Nikt mi nie potrafi odpowiedzieć na trzy pytania:
1. Port Ethernet to jest port 1 Gbit/s czy 100 Mbit/s?
2. Czy urządzenie ma port USB 2.0 i USB 3.0? Na zdjęciu jeden z nich jest niebieski i mogę tylko przypuszczać, że jest to port USB 3.0.
3. Jeśli urządzenie ma port USB 3.0, to czy mogę podłączyć do niego kabel Ethernet poprzez TP-LINK USB 3.0 Gigabit RJ45 UE300?
Bardzo proszę o pomoc. Może ktoś z Was posiada takie urządzenie.
Pozdrawiam i oczekuję na odpowiedź.
AI: Czy zależy Ci głównie na odtwarzaniu materiałów 4K z sieci lokalnej (np. z NAS, komputera) czy raczej z Internetu (np. Netflix, YouTube, inne serwisy streamingowe)?
Z Internetu, ale poprzez LAN, a nie Wi-Fi.
AI: Z jakich aplikacji najczęściej korzystasz na TV Boxie i czy zależy Ci na obsłudze 4K w takich serwisach jak Netflix, YouTube, czy może używasz np. Kodi do odtwarzania własnych plików?
Głównie IPTV. Ale również z serwisów VOD. Zależy mi na jakości 4K.