logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

SafeDrive Companion – alternatywa dla Android Auto na Android 12+ bez kabli i subskrypcji

istredd1 09 Paź 2025 14:11 924 0
REKLAMA
  • #1 21715057
    istredd1
    Poziom 1  
    Cześć wszystkim!

Chciałem tylko podzielić się tematem, który może zainteresować kierowców, motocyklistów i wszystkich, którzy korzystają z telefonu w samochodzie, ale nie mają (albo nie lubią) fabrycznego Android Auto.

Sam miałem problem z obsługą telefonu podczas jazdy – nawigacja, muzyka, szybki kontakt, a klasyczne rozwiązania typu Android Auto nie zawsze działają, nie każdemu pasują albo po prostu nie ma ich w aucie/moto. Dlatego napisałem aplikację SafeDrive Companion – działa na prawie każdym Androidzie od wersji 12 wzwyż, nie wymaga żadnych kabli, adapterów ani nowego auta.

Co robi apka SafeDrive Companion?

Pokazuje overlay, który nie zasłania mapy w Google Maps, Waze itp.

Pozwala jednym kliknięciem obsłużyć połączenia, SMS-y, ulubione aplikacje, muzykę – bez opuszczania ekranu nawigacji.

Po zakończeniu korzystania z innych aplikacji automatycznie przełącza z powrotem na ekran mapy.

Nie ma reklam, rejestracji ani subskrypcji – wersja podstawowa jest całkiem za darmo.

Opcjonalne pełne “odblokowanie” premium kosztuje jednorazowo 15 zł, bez żadnych cyklicznych płatności.

Przykład działania wrzuciłem tutaj:
    https://youtu.be/T3ahWG9VpXA

Jestem otwarty na wszelkie opinie użytkowników – co do funkcji, ergonomii, czy czegoś brakuje. Może macie pomysł na rozwój? Jeśli ktoś zechce przetestować wersję premium – piszcie na priv, dorzucę kody testowe.

Aplikacja w Google Play:
    https://play.google.com/store/apps/details?id=pl.revida.safedrivecompanion

Może komuś z Was ułatwić życie na trasie, zwłaszcza jeżeli jeździcie autem albo motocyklem bez Android Auto!

Pozdrawiam
    Michał
  • REKLAMA
REKLAMA