Od zawsze mnie wkurza, że jak uruchamia się system widać przez chwilę polskie komunikaty, ale zamiast polskich znaków są krzaczki. Właściwie to one są tylko w jednym momencie - po tym jak wyświetli się drugi raz bootlogo z chmurkami. Ogólnie to jest tak:
Zauważyłem iż gdy w pliku Msdos.sys dodam w sekcji [Options] opcję Logo=0:
Która powoduje iż nie jest wyświetlane bootlogo z chmurkami, to wtedy wszystko jest OK i w komunikatach przy uruchamianiu są polskie ogonki.
Uprzedzam z góry, iż nie chodzi mi o polskie znaki w trybie MS-DOS, bo tam jest wszystko OK - mogę pisać używając polskich i są wyświetlane dobrze.
W Windows mam ustawiony Język Polski, Układ Polski (programisty) i mogę normalnie wpisywać polskie znaki i są wyświetlane dobrze.
Chodzi mi tylko o ten moment w czasie uruchamiania systemu - to jest wkurzające, bo te komunikaty widać przez jakieś 8 sekund zanim uruchomi się pulpit.
Może trzeba coś zmienić w pliku SYSTEM.INI i/lub WIN.INI?
- Napis Uruchamianie systemu Windows 95...
- bootlogo z chmurkami.

- komunikaty z polskimi ogonkami.

- bootlogo z chmurkami.

- komunikaty, ale już bez ogonków.

- system Windows
Zauważyłem iż gdy w pliku Msdos.sys dodam w sekcji [Options] opcję Logo=0:
[Options]
BootMulti=1
BootGUI=1
Network=1
Logo=0Która powoduje iż nie jest wyświetlane bootlogo z chmurkami, to wtedy wszystko jest OK i w komunikatach przy uruchamianiu są polskie ogonki.
Uprzedzam z góry, iż nie chodzi mi o polskie znaki w trybie MS-DOS, bo tam jest wszystko OK - mogę pisać używając polskich i są wyświetlane dobrze.
W Windows mam ustawiony Język Polski, Układ Polski (programisty) i mogę normalnie wpisywać polskie znaki i są wyświetlane dobrze.
Chodzi mi tylko o ten moment w czasie uruchamiania systemu - to jest wkurzające, bo te komunikaty widać przez jakieś 8 sekund zanim uruchomi się pulpit.
Może trzeba coś zmienić w pliku SYSTEM.INI i/lub WIN.INI?