logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

De'Longhi Prima Donna S De Luxe ECAM28.465.M – woda po odkamienianiu trafia do tacki zamiast dysz

darpex 18 Paź 2025 00:48 345 1
REKLAMA
  • #1 21723588
    darpex
    Poziom 9  
    Witam wszystkich forumowiczów,
    Dotyczy ekspresu jak w temacie, czy byłby ktoś w stanie mi podpowiedzieć, co może być przyczyną stanu rzeczy, że po odkamienieniu przy próbie płukania czy też przy zaparzaniu kawy woda nie leci dyszami, tylko do tacki w miejscu nad pojemnikiem do skroplin. Wszystko było w porządku do momentu odkamieniania. Po zakończonym odkamienianiu nastąpiło płukanie i do tego etapu było OK. Następnie chcę zaparzyć kawę czy zrobić płukanie, woda nie leci przez dysze. Tłok zaparzeniowy był wymieniany w ubiegłym roku. Przejrzałem wszystkie węże i wg mnie są drożne. W załączniku film, na którym widać, w którym miejscu woda leci do tacki ociekowej.
    Pozdrawiam

AI: Czy na wyświetlaczu ekspresu pojawiają się jakieś komunikaty błędów lub ostrzeżenia po odkamienianiu? Jeśli tak, to jakie?
    Po włączeniu następuje proces podgrzewania i po zakończeniu przechodzi do płukania; brak jakichkolwiek innych komunikatów
    AI: Czy próbował Pan ponownie przeprowadzić cykl odkamieniania lub zresetować ekspres do ustawień fabrycznych? Jeśli tak, to czy coś się zmieniło?
    Nie przeprowadzałem kolejnego odkamieniania i nie resetowałem również
    Załączniki:
    • De'Longhi Prima Donna S De Luxe ECAM28.465.M – woda po odkamienianiu trafia do tacki zamiast dysz IMG_9969.jpg (2.85 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 21733305
    ssss
    Poziom 38  
    Ocena: 1790
    DeLonghi 5513227961 Tłok termobloku do ekspresu zakamieniony.
REKLAMA