Zakupiłem nowy komputer z RTX 5070 i AMD Ryzen 7 7800X3D. Gdy zacząłem testować go w grach, miałem niższe wyniki niż jak patrzyłem benchmarki z tą samą konfiguracją na YouTube, i jedyne, czym się różniły dane w statystykach, to był pobierany RAM, który zostaje zużyty do gry, np. do takiego Valoranta, w którego gram najczęściej. Mój komputer pobiera 3 GB RAM, a na benchmarku pobierał aż 12 GB RAM. Nie wiem, czy te różnice w klatkach spowodowane są tą mniejszą ilością RAM przydzielonego do gry, czy czym
AI: Jaka dokładnie jest reszta Twojej konfiguracji (ile masz RAM, jaki model, płyta główna, dysk, system operacyjny, wersja sterowników do karty graficznej)?
RAM: Pamięć GoodRam IRDM, DDR5, 32 GB, 6000 MHz, CL30
Dysk: Dysk SSD WD Blue SN5000 1 TB M.2 2280 PCI-E x4 Gen4 NVMe
Płyta główna: Gigabyte B650 EAGLE
System: Windows 11 Pro
wersja sterownikow do karty graficznej: 581.57
AI: Na jakich ustawieniach graficznych i w jakiej rozdzielczości grasz w Valoranta oraz na jakich ustawieniach były robione te benchmarki, do których się odnosisz?
Gram w Valoranta na niskich i w 1080p, a benchmarki były robione też na niskich i w 1080p, i różnice to około jakieś 100 FPS, jak nie 150 FPS
AI: Jaka dokładnie jest reszta Twojej konfiguracji (ile masz RAM, jaki model, płyta główna, dysk, system operacyjny, wersja sterowników do karty graficznej)?
RAM: Pamięć GoodRam IRDM, DDR5, 32 GB, 6000 MHz, CL30
Dysk: Dysk SSD WD Blue SN5000 1 TB M.2 2280 PCI-E x4 Gen4 NVMe
Płyta główna: Gigabyte B650 EAGLE
System: Windows 11 Pro
wersja sterownikow do karty graficznej: 581.57
AI: Na jakich ustawieniach graficznych i w jakiej rozdzielczości grasz w Valoranta oraz na jakich ustawieniach były robione te benchmarki, do których się odnosisz?
Gram w Valoranta na niskich i w 1080p, a benchmarki były robione też na niskich i w 1080p, i różnice to około jakieś 100 FPS, jak nie 150 FPS