logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zanussi FAE825V – zatrzymuje się, 3 mignięcia, nie kończy cyklu prania

zbyszek59 21 Gru 2005 21:06 3792 6
REKLAMA
  • #1 2104560
    zbyszek59
    Poziom 13  
    Ocena: 25
    Pralka ZANUSSI FAE 825 V mam problem.Pranie przebiega dobrze do pewnego momentu,aż nagle wypuści wodę w i stanie.Sygnalizuje przy tym jakąś awarię 3 mignięciami.Zachowuje się tak na różnych programach oprócz wirowania.Próbowałem znależć coś podobnego na forum,ale nie znalazłem.Może ktoś pomoże?
  • REKLAMA
  • #2 2105126
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 2106570
    zbyszek59
    Poziom 13  
    Po wciśnięciu tych przycisków 3 razy migają lampki oznaczające pracę i koniec pracy.Próbowałem uruchomić program płukania i zdziwiłem się że poszedł.Na razie jest testowany program prania.Zobaczymy czy pójdzie.Teraz biorę się za odśnieżanie bo nie widać świata.
  • REKLAMA
  • #4 2106648
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #5 2108155
    zbyszek59
    Poziom 13  
    Co to znaczy rozbieżność wskazań hydrostatu:?:Poziomy wody działają obydwa i wężyk jest drożny.Może powodem jest brak bolca w przedłużaczu,bo nie daj boże elektronika.
  • #6 2108603
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #7 2219213
    zbyszek59
    Poziom 13  
    po wyzerowaniu bolca pralka zrobiła już 6 prań i jest ok.
    Dzięki za pomoc. Pozdrawiam.

Podsumowanie tematu

✨ Pralka Zanussi FAE 825 V zatrzymuje się podczas cyklu prania, sygnalizując awarię trzema mignięciami lampki. Kod błędu E33 wskazuje na rozbieżność wskazań hydrostatu, co może być spowodowane uszkodzeniem hydrostatu, upływnością grzałki, problemami z wiązką lub elektroniką. Użytkownik potwierdził drożność wężyka i prawidłowe działanie poziomów wody, a problemem okazał się brak bolca w przedłużaczu, który po przywróceniu umożliwił prawidłową pracę pralki przez kilka cykli.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA