logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Thermo King Athenia S800N-1004 – nie uruchamia się sprężarka, błąd czujnika ciśnienia

mnbrzoz 23 Paź 2025 14:59 201 2
REKLAMA
  • #1 21729310
    mnbrzoz
    Poziom 10  
    Ocena: 10
    Witam. Mam problem z klimatyzacją autobusową Thermo King Athenia S800N-1004. Klimatyzacja (sprężarka) w ogóle nie startuje, a sterownik po 10 minutach pracy na automacie wyrzuca błąd czujnika wysokiego lub niskiego ciśnienia i przechodzi w tryb samych wiatraków.
    Czujniki na sprężarce (niskiego i wysokiego ciśnienia) i na dachu (wysokiego ciśnienia) sprawdzone — są zwarte.
    Czynnik jest; nie wiem ile wagowo, ale w spoczynku w instalacji 5 bar.
    Przejście z czujnika do czujnika na sprężarce jest.
    Bezpieczniki oczywiście sprawdzone, sprzęgło na krótko spina.

Ma ktoś jakieś pomysły albo schematy?
    Załączniki:
    • Thermo King Athenia S800N-1004 – nie uruchamia się sprężarka, błąd czujnika ciśnienia 20251023_145614.jpg (10.81 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 21734833
    stanisławpiotr
    Poziom 33  
    Ocena: 822
    To jest sterownik jak domniemam ClimaAIRE II. Poniżej zamieszczam service manual. W dokumencie kody błędów z wyświetlacz.
    Załączniki:
    • clima aire II service manual.pdf (2.25 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #3 21735371
    mnbrzoz
    Poziom 10  
    Ocena: 10
    Tak, to jest ten sterownik. Dziękuję za pomoc, będę próbował uruchomić tę klimatyzację. Widzę, że znasz się na rzeczy, podpowiedz mi jeszcze dlaczego na moim sterowniku cały czas wyświetlana jest ustawiona temperatura, a nie tak jak doczytałem w instrukcji temperatura pierwszej strefy? Jak cokolwiek zmienię, żeby zobaczyć temperaturę, to po chwili wyświetla mi temperaturę ustawioną. Pozdrawiam
REKLAMA