Zdaje sobie sprawę ,ze ten błąd jest wynikiem innego problemu a nie samym w sobie. Po skasowaniu błędów błąd się pojawil tylko raz w ciągu ponad tygodnia a testowałem go pod obciążeniem.Czy jest prawdopodobne ,że przyczyną jest akumulator?Typ :AGM Normalnie napięcie aku po nocnym postoju na drugi dzień wskazuje ok 12.35- 12.40 V. Ładowanie w zależności od potrzeb 13.5 do 14.7 V. Car scanner wskazuje najniższe napięcie podczas uruchomienia ok 10 V. sprzedawca w sklepie zrobił pomiar testerem i wyszło ,że ma rozruch na poziomie 230 A przy zdrowym 760 A czyli około 30 procent zostało- więc nie wiem czy to dobry pomiar.Jednak zapala na dotknięcie.Poza tym styki masowe pod maską i pod przednim błotnikiem przeczysciłem. Niestety nie mam pewnego zdrowego aku by przetestować podczas jazdy. Błędy jakie zostały sksowane to coś związanego z przepływem powietrza MAF , jakis bład wystepujący na drugim cylindrze , błąd związany z EGR.Nie wiem na ile są to stare błędy i czy dalejk wystepują. Egra-czysciłem bo zacinał się z sadzy, wymieniłem też termostat bo jezdzil na lekko niedogrzanym silniku.