logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nedis Wi-Fi RGB Lights (BK7231T, WB8): Adresowalne sterowanie LED & Błąd SM16703P_Init

Hampe 26 Paź 2025 23:26 804 3
REKLAMA
Treść została przetłumaczona angielski » polski Zobacz oryginalną wersję tematu
  • #1 21732685
    Hampe
    Poziom 2  
    Witam! Jestem nowy na scenie i zamierzam to zrobić z moim pierwszym urządzeniem Tuya (Nedis Wi-Fi Smart RGB Decoration Lights).

Nedis Wi-Fi RGB Lights (BK7231T, WB8): Adresowalne sterowanie LED & Błąd SM16703P_Init

Wykorzystuje BK7231T na płytce WB8 i wydaje się być adresowalnym paskiem LED, jak przypuszczałem, ze względu na pojedynczy pad LED i dlatego, że jest podłączony do P16.

Płytka PCB z modułem Wi-Fi, kondensatorem i złączem USB
    Zbliżenie na niebieską płytkę PCB z trzema czerwonymi przyciskami i elementami elektronicznymi

Najpierw próbowałem podejścia szeregowego bez powodzenia, więc poszedłem z podejściem cloudcutter.

Następnie zdałem sobie sprawę, że nie ma działających profili dla urządzenia, więc przeszedłem przez proces zrzucania i dodałem zrzut flash.

Następnie przeszedłem całą drogę do miejsca, w którym go sflashowałem, a teraz siedzę na wersji 1.18.206.

Problem pojawia się teraz, gdy próbuję je zapalić. Przejrzałem wiele wątków i postów, a także linki do GitHub README na temat poszczególnych adresowalnych pasków LED, ale nie pozwala mi to na użycie poleceń takich jak SM16703P_Init, SetPixel itp. (Błąd: CMD: cmd SM16703P_Init NIE znaleziono (argumenty 3))

Czy ktoś wie, czy istnieją jakieś rozwiązania mojego problemu? Wszelkie wskazówki będą mile widziane, dzięki!

AI: Jaki firmware wgrałeś do urządzenia (np. OpenBeken, OpenBK7231T lub inny) i skąd pobrałeś plik firmware?
    https://github.com/openshwprojects/OpenBK7231T_App/releases/tag/1.18.206
    AI: Jak obecnie skonfigurowane jest urządzenie w oprogramowaniu układowym (np. typ modułu, przypisanie pinów, typ diody LED) i czy możesz udostępnić zrzut ekranu lub opis bieżących ustawień?
    Nie ma skonfigurowanych żadnych ustawień. Z lektury postów wnioskowałem, że takie przypisanie pinów itp. nie będzie wymagane. Jeśli chodzi o naturę diody LED, to jest to dla mnie czarna skrzynka, ponieważ została dostarczona z samym produktem.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 21733198
    Hampe
    Poziom 2  
    >>21732935 Dzięki za odniesienie. Czytając to, a także inne powiązane posty, myślę, że doszedłem do pewnych wniosków.

2. BK7231T nie ma takiej samej obsługi sterowników jak BK7231N, a zatem trafiam na blokadę z tego powodu.
    1. Pasek jest typu WS2812B, więc mogę faktycznie zastąpić płytkę ESP32.
  • Pomocny post
    #4 21733313
    insmod
    Poziom 31  
    Ocena: 455
REKLAMA