Witam, mam kocioł De Dietrich MPX 24 Compact pokazujący kod błędu 128, panel sterowania miga tym kodem. Wygooglowałem ten kod i pokazuje mi kod błędu De Dietrich 128 to zazwyczaj błąd ciśnienia spalin, który może być spowodowany blokadami, silnymi wiatrami lub problemami z samym przełącznikiem ciśnienia. Utrzymujący się błąd może wymagać od technika sprawdzenia przewodu kominowego, wyłącznika ciśnieniowego i przewodów rurowych, chociaż czasami można go rozwiązać, sprawdzając, czy nie ma przeszkód, upewniając się, że przewód kominowy nie jest narażony na nadmierny wiatr lub resetując kocioł. Zresetowałem bojler, ale to nie pomogło. Sprawdziłem przewód kominowy i nie ma żadnych przeszkód. Próbowałem sam to zresetować i nic nie działa. Czy ktoś ma jakiś pomysł, co mogę zrobić dalej bez konieczności wzywania profesjonalisty?
AI: Czy są jakieś inne objawy z kotłem, takie jak dziwne dźwięki, przerywana praca lub inne kody błędów ?
Nie
AI: Czy miałeś okazję sprawdzić przewody przełącznika ciśnienia pod kątem wszelkich zatorów, załamań lub oznak obecności wody wewnątrz?
Nie
AI: Czy są jakieś inne objawy z kotłem, takie jak dziwne dźwięki, przerywana praca lub inne kody błędów ?
Nie
AI: Czy miałeś okazję sprawdzić przewody przełącznika ciśnienia pod kątem wszelkich zatorów, załamań lub oznak obecności wody wewnątrz?
Nie