logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

De Dietrich MPX 24 Compact Boiler Błąd 128: Usterka ciśnienia spalin Rozwiązywanie problemów

lisalawless23 31 Paź 2025 13:04 1161 1
REKLAMA
Treść została przetłumaczona angielski » polski Zobacz oryginalną wersję tematu
  • #1 21737268
    lisalawless23
    Poziom 1  
    Witam, mam kocioł De Dietrich MPX 24 Compact pokazujący kod błędu 128, panel sterowania miga tym kodem. Wygooglowałem ten kod i pokazuje mi kod błędu De Dietrich 128 to zazwyczaj błąd ciśnienia spalin, który może być spowodowany blokadami, silnymi wiatrami lub problemami z samym przełącznikiem ciśnienia. Utrzymujący się błąd może wymagać od technika sprawdzenia przewodu kominowego, wyłącznika ciśnieniowego i przewodów rurowych, chociaż czasami można go rozwiązać, sprawdzając, czy nie ma przeszkód, upewniając się, że przewód kominowy nie jest narażony na nadmierny wiatr lub resetując kocioł. Zresetowałem bojler, ale to nie pomogło. Sprawdziłem przewód kominowy i nie ma żadnych przeszkód. Próbowałem sam to zresetować i nic nie działa. Czy ktoś ma jakiś pomysł, co mogę zrobić dalej bez konieczności wzywania profesjonalisty? :(

AI: Czy są jakieś inne objawy z kotłem, takie jak dziwne dźwięki, przerywana praca lub inne kody błędów ?
    Nie
    AI: Czy miałeś okazję sprawdzić przewody przełącznika ciśnienia pod kątem wszelkich zatorów, załamań lub oznak obecności wody wewnątrz?
    Nie
  • REKLAMA
  • #2 21780618
    Yannickhug
    Poziom 1  
    Code erreur 128 chaudière De Dietrich MPX MI Slim
    Bonsoir, faites un réglage de combustion.
    Według mojej oceny, przekroczyłeś minimalny poziom powietrza w gazie elektrycznym.
    Optymalne wartości dla mini gazu wynoszą 8,5 % CO2 i 9,5 % CO2 dla maksymalnego gazu.
    W tym celu należy użyć analizatora spalania.
    (Z zastrzeżeniem, że ciśnienie gazu naturalnego wynosi 20 mbar w stanie statycznym i 17 mbar w stanie dynamicznym).
    Au pire, visser 1/8 de tour la vis du débit mini gaz (offset) sur l'électrovanne gaz.
REKLAMA