logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak wyregulować laser w odtwarzaczu Pioneer DV-444?

krzyśd 22 Gru 2005 07:19 1378 2
REKLAMA
  • #1 2105480
    krzyśd
    Poziom 12  
    Ocena: 3
    mam pytanie czy jest jakaś możliwość wyregulowania lasera w dv-444? Objawy są dosyć denerwujące, a mianowicie podczas oglądania filmów co kilkadziesiąt sekund głowica gubi ostrość widzenia płytki (plamka widoczna na płycie rozmywa się) po czym głowica resetuje się i oglądamy dalej i tak w kółko. Jestem niestety automatykiem a nie elektronikiem i nie wiem jak zabrać się do tematu. Z góry dziękuję za pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 2107685
    gorzyga
    Poziom 20  
    Ocena: 21
    Witam. Jezeli chodzi o regulacje lasera,to w tym sprzecie ustawia sie go "krecac" wkretami trzymajacymi "slizgacze" po ktorych przesuwa sie laser (glownie chodzi o te,ktore sa blizej tylnej scianki sprzetu),ale do dokladnej regulacji potrzebne jest wejscie w tryb testowy (wymaga pilota serwisowego). Mysle jednak,ze tu regulacja moze nie pomoc-podobne objawy byly gdy uszkodzona byla tasiemka lasera,uszkodzony byl uklad RF (nie pamietam dokadnie symbolu; LA????,kwadratowy,jedyny z literami LA na plycie DVD),albo laser (OXX8003). Pozdrawiam.
  • #3 2265938
    krzyśd
    Poziom 12  
    Ocena: 3
    No niestety nie udało się. Kupiłem sobie Mantę i mam problem z głowy. Śmiga aż miło
REKLAMA