logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Hikvision iDS-7208HQHI-M1S – wyświetlają w 2 polach zamrożony obraza reszte jest live

Robert H 13 Lis 2025 10:05 147 1
  • #1 21749903
    Robert H
    Poziom 20  
    Ocena: 46
    Witam
    Przedstawiam problem: rejestrator Hik iDS-7208HQHI-M1/S v4.26.133 i 6 kamer analogowych 2 MPx zamontowanych 6 lat temu. Brak jakichkolwiek problemów do dzisiaj, rejestrator pokazuje obraz live przez monitor z 6 kamer, gdzie 2 kamery pokazują obraz zamrożony z okresu około 2 tygodni – data na polach tych kamer pokazuje aktualny czas. Tak się dzieje przy podglądzie przez monitor oraz poprzez przeglądarkę czy iVMS, żadne w okienku odtwarzanie nie jest włączone, reset był wykonany softowo i ręcznie, podniosłem firmware o jeden poziom, też nic nie dało. Dodatkowo próbowałem wykonać podniesienie firmware ze strony, który jest v4.75, ale wyskakuje błąd aktualizacji, ale może tu być problem np. z SDK. Może ktoś już miał taki problem, ponieważ w mojej 30-letniej pracy w systemach CCTV nie miałem takiego zdarzenia.
  • #2 21750216
    juan cabrillo
    Poziom 27  
    Ocena: 242
    Próbowałeś zamienić miejscami kamerę działającą poprawnie z którąś z tych "zamrożonych", albo wpiąć ją w jakieś wolne wejście? Dałoby to odpowiedź na pytanie, czy to jest wina kamery, czy rejestratora.
REKLAMA