logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Car Scanner Pro + Vgate iCar PRO ELM327 – jak zapisać logi podczas jazdy?

jac0205 13 Lis 2025 10:19 1335 4
REKLAMA
  • #1 21749915
    jac0205
    Poziom 13  
    Ocena: 102
    Dzień dobry.
    Czy program Car Scanner Pro daje możliwość zrobienia logów podczas jazdy? Jest opcja "dane na żywo" ale nie mogę znaleźć "zapisz". W ustawieniach "danych na żywo" mogę tylko zaznaczać lub odznaczać co chce sprawdzić. Gdzie dokładnie tego szukać? Korzystam z Vgate iCar PRO ELM327.
  • REKLAMA
  • #2 21750001
    ElektroMuzyk
    Poziom 18  
    Ocena: 67
    Tym czymś, to się możesz co najwyżej pobawić i sczytać aktualne wartości (i to też nie wszystkie), oraz odczytać błędy (czasem tylko kody). Stanowi to fajną zabawkę ale nie ma żadnej wartości pod względem diagnostycznym. Wiem, bo miałem to; po 3 dniach dokonałem zwrotu badziewia.
    Jak chcesz pozyskać logi, to napisz jaki masz pojazd oraz czy posiadasz inne interfejsy diagnostyczne.
  • REKLAMA
  • #3 21750005
    jac0205
    Poziom 13  
    Skoda Octavia 3RS 2.0TDI 2017r. Mam tylko ten 1 interfejs.

Vgate zalecał producent CarScannera.
  • REKLAMA
  • #4 21751032
    ElektroMuzyk
    Poziom 18  
    Ocena: 67
    Sugerował bym kupić dedykowany interfejs do aut volkswagenowskich.
    Nie chcę nikogo reklamować, bo nie mam w tym interesu ale uważam że świetne i niedrogie interfejsy ma krakowskie Viakem. Kupiłem tam co prawda tylko jeden przedmiot ale służy mi już wiele lat.
    Różne modele adapterów diagnostycznych ELM327 OBD2 w niebieskich i czarnych obudowach.

Te plastiki w obrazku bez względu na obudowę to badziewia. Nawet nazwanie tego klonem oryginalnych urządzeń jest nadużyciem. Jedyne co udało mi się odczytać to spalanie. Nawet odczyt poszczególnych podzespołów kończył się niepowodzeniem.

Sensowny sprzęt diagnostyczny (tani, drogi, ładny, brzydki) ma oprócz wtyka obd2 (z przewodem lub nadajnikiem BT/WiFi) również dostosowany do tego software (na PC lub Tel).

Oczywiście możesz być szczęściarzem i ta apka Ci zadziała całościowo :)
  • #5 21751138
    jac0205
    Poziom 13  
    Ten zestaw działa, ma dość duże możliwości tylko te logi mnie męczą:) Poszukam jeszcze czegoś innego. Dzięki, pozdrawiam.
REKLAMA