Renault Megane III Grandtour, combi. Czujnik cofania.
Jak cofam, to nie świeci się tyle światła i przestał działać czujnik, gdy cofając się zbliżałem się do jakiegoś przedmiotu. Żarówki sprawdzałem, są sprawne.
Trzeba wymienić czujnik ruchu.
Jest kilka czujników, różnią się ceną. Który wybrać?
Np. taki: Przełącznik, światło cofania FAE 40998, kosztuje ok. 45 zł
RENAULT MEGANE II III CZUJNIK ŚWIATEŁ COFANIA Renault OE ok. 65 zł
PRZEŁĄCZNIK ŚWIATŁA COFANIA 37418 FEBI BILSTEIN ok. 32 zł - ten ma napisane, że czujnik świateł, czy to oznacza, że wykrywanie przedmiotów już nie jest obsługiwane?
Przełącznik, światło cofania FR118 SEIM - ok. 72 zł, tak samo ma w opisie tylko czujnik świateł
Który wybrać lub jakiś inny?
AI: Czy masz w samochodzie fabryczne czujniki parkowania (PDC), czy były one dokładane osobno?
Wszystko jest fabryczne, nic nie było dokładane.
AI: Czy po wrzuceniu wstecznego biegu słychać kliknięcie przekaźnika lub pojawia się napięcie na lampach cofania (np. sprawdzałeś miernikiem)?
Wymieniłem na nowe żarówki i też nie świecą.
Jak cofam, to nie świeci się tyle światła i przestał działać czujnik, gdy cofając się zbliżałem się do jakiegoś przedmiotu. Żarówki sprawdzałem, są sprawne.
Trzeba wymienić czujnik ruchu.
Jest kilka czujników, różnią się ceną. Który wybrać?
Np. taki: Przełącznik, światło cofania FAE 40998, kosztuje ok. 45 zł
RENAULT MEGANE II III CZUJNIK ŚWIATEŁ COFANIA Renault OE ok. 65 zł
PRZEŁĄCZNIK ŚWIATŁA COFANIA 37418 FEBI BILSTEIN ok. 32 zł - ten ma napisane, że czujnik świateł, czy to oznacza, że wykrywanie przedmiotów już nie jest obsługiwane?
Przełącznik, światło cofania FR118 SEIM - ok. 72 zł, tak samo ma w opisie tylko czujnik świateł
Który wybrać lub jakiś inny?
AI: Czy masz w samochodzie fabryczne czujniki parkowania (PDC), czy były one dokładane osobno?
Wszystko jest fabryczne, nic nie było dokładane.
AI: Czy po wrzuceniu wstecznego biegu słychać kliknięcie przekaźnika lub pojawia się napięcie na lampach cofania (np. sprawdzałeś miernikiem)?
Wymieniłem na nowe żarówki i też nie świecą.