Problem z parowaniem czujnika zalania HmIP-SWD (CCU2)
Cześć wszystkim! Mam problem z dodaniem nowego czujnika zalania Homematic IP (HmIP-SWD) do mojej centrali CCU2.
Liczę na Wasze doświadczenie!
Opis problemu
Wykrywanie: Wchodzę w tryb wyszukania nowego urządzenia w aplikacji (Android) i czujnik jest wykrywany automatycznie.
Identyfikacja: Na tym etapie aplikacja prosi o podanie kodu SGTIN.
Kod SGTIN: Sprawdziłem i kod jest identyczny we wszystkich miejscach:
Na naklejce z tyłu czujnika.
Na naklejce na pudełku
Na naklejce z kodem QR.
Blokada: Po poprawnym (na pewno bez literówek!) wpisaniu kodu SGTIN przycisk "Dalej" / "Kontynuuj" / "Zakończ" pozostaje nieaktywny/wyszarzony.
Wygląda to tak, jakby system uważał, że wprowadzony kod jest niepoprawny.
Co już zrobiłem (bezskutecznie):
Reset czujnika: Wykonałem twardy reset czujnika zalania (wyjęcie i ponowne włożenie baterii z wciśniętym przyciskiem).
Sprawdzenie kodu: Sprawdzałem kod SGTIN wielokrotnie, wpisując go ręcznie i upewniając się, że nie ma spacji ani błędów.
Pytanie do Was: Co może być przyczyną?
Dzięki z góry za pomoc!
AI: Jaką wersję oprogramowania (firmware) ma Twoja centrala CCU2 oraz jaką wersję aplikacji Homematic IP używasz na Androidzie?
CCU2 - 3.0.36
APP - 3.6.14
AI: Czy ten czujnik był wcześniej dodany do innej centrali lub konta Homematic IP, albo czy był używany przez kogoś innego przed Tobą?
Nie mam wiedzy, kupiłem na portalu aukcyjnym
Cześć wszystkim! Mam problem z dodaniem nowego czujnika zalania Homematic IP (HmIP-SWD) do mojej centrali CCU2.
Liczę na Wasze doświadczenie!
Opis problemu
Wykrywanie: Wchodzę w tryb wyszukania nowego urządzenia w aplikacji (Android) i czujnik jest wykrywany automatycznie.
Identyfikacja: Na tym etapie aplikacja prosi o podanie kodu SGTIN.
Kod SGTIN: Sprawdziłem i kod jest identyczny we wszystkich miejscach:
Na naklejce z tyłu czujnika.
Na naklejce na pudełku
Na naklejce z kodem QR.
Blokada: Po poprawnym (na pewno bez literówek!) wpisaniu kodu SGTIN przycisk "Dalej" / "Kontynuuj" / "Zakończ" pozostaje nieaktywny/wyszarzony.
Wygląda to tak, jakby system uważał, że wprowadzony kod jest niepoprawny.
Co już zrobiłem (bezskutecznie):
Reset czujnika: Wykonałem twardy reset czujnika zalania (wyjęcie i ponowne włożenie baterii z wciśniętym przyciskiem).
Sprawdzenie kodu: Sprawdzałem kod SGTIN wielokrotnie, wpisując go ręcznie i upewniając się, że nie ma spacji ani błędów.
Pytanie do Was: Co może być przyczyną?
Dzięki z góry za pomoc!
AI: Jaką wersję oprogramowania (firmware) ma Twoja centrala CCU2 oraz jaką wersję aplikacji Homematic IP używasz na Androidzie?
CCU2 - 3.0.36
APP - 3.6.14
AI: Czy ten czujnik był wcześniej dodany do innej centrali lub konta Homematic IP, albo czy był używany przez kogoś innego przed Tobą?
Nie mam wiedzy, kupiłem na portalu aukcyjnym