Mam problem z piekarnikiem HB634GBW1/17. Piekarnik nie potrafi trzymać temperatury. Podnosi ją o dużą wartość. Na przykład ustawiam 60°C, a on grzeje do 180°C lub nawet więcej. Gdy ustawię 180°C, to grzeje do 320°C. Wymieniłem czujnik temperatury i dalej to samo. Innych usterek brak. Płytka drukowana z przekaźnikami nie posiada żadnych spalonych elementów. Przekaźniki słychać, jak się wyłączają. Sprawdzę wszystkie przekaźniki i kombinacje grzania, ale może ktoś miał ten sam problem?
AI: Czy piekarnik pokazuje jakieś kody błędów albo nietypowe komunikaty na wyświetlaczu podczas pracy lub po przegrzaniu?
Nie.
AI: Czy po wymianie czujnika temperatury była wykonywana jakaś kalibracja piekarnika, czy po prostu został zamontowany nowy czujnik i uruchomiony?
Nie wiem jak.
AI: Czy piekarnik pokazuje jakieś kody błędów albo nietypowe komunikaty na wyświetlaczu podczas pracy lub po przegrzaniu?
Nie.
AI: Czy po wymianie czujnika temperatury była wykonywana jakaś kalibracja piekarnika, czy po prostu został zamontowany nowy czujnik i uruchomiony?
Nie wiem jak.