logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wtryskiwacze VOLVO D13 D16 MAN d26 DIESEL SPULUNG zewnętrzne zasilanie

demejg007 25 Lis 2025 15:47 135 0
REKLAMA
  • #1 21762062
    demejg007
    Poziom 3  
    Cześć, chciałbym w moich pojazdach Volvo i MAN zastosować preparat do czyszczenia wtrysków. W samochodzie osobowym, o dziwo, na uszkodzone wtryski to zadziałało i samochód zaczął równo pracować i mniej palić, dlatego chcę to również zastosować w samochodach ciężarowych
    Oto pytanie: jak podpiąć zewnętrzne zbiorniki paliwa (chcę odpalić pojazd na samym diesel spulung, pomijając zbiorniki paliwa), tzn. zasilanie i powrót podpiąć do puszek z diesel spulungiem, oto pytanie gdzie dokładnie, w które przewody, w którym miejscu się wpiąć, żeby było okej
    Pojazdy to
    VOLVO D13 D16
    MAN TGA D26 480
    AI: Czy masz dostęp do schematów układu paliwowego tych modeli (Volvo D13/D16, MAN D26) albo wiesz dokładnie, gdzie znajdują się przewody zasilania i powrotu paliwa, żeby się w nie wpiąć?
    nie wiem
    AI: Czy wiesz, jak odpowietrzyć układ paliwowy po podłączeniu zewnętrznego zbiornika, żeby uniknąć zapowietrzenia i ewentualnych problemów z uruchomieniem silnika?
    tak
  • REKLAMA
REKLAMA