logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Einhell elektronarzędzia bez tabliczki znamionowej – poserwisowe czy poekspozycyjne?

JasomiT 25 Lis 2025 22:24 408 5
REKLAMA
  • #1 21762464
    JasomiT
    Poziom 15  
    Ocena: 48
    Witam, gdzie nie spojrzeć można się natknąć na elektronarzędzia firmy Einhell z oberwaną tabliczką znamionową, czyli brakiem drugiej naklejki.
    Zawsze sądziłem że to są po prostu narzędzia poserwisowe, czyli takie co uległy uszkodzeniu, ale serwisowi nie opłaca się naprawiać i je "wywala".
    Chociaż wszyscy w koło piszą że to są po ekspozycyjne, albo w ogóle to zatajają, jak to jest?
  • REKLAMA
  • #2 21762822
    speedy9
    Pomocny dla użytkowników
    Ocena: 2422
    JasomiT napisał:
    Einhell z oberwaną tabliczką znamionową, czyli brakiem drugiej naklejki.

Czyli tam, gdzie znajduje się numer produktu i numer identyfikacyjny?
    Ja miałbym w tych przypadkach pewne obawy, że one nie pochodzą ze śmietnika serwisu autoryzowanego ani ekspozycji, a raczej "zostały pozyskane z firm np. za naszą zachodnią granicą" w sposób, który można oględnie określić nielegalnym ;)
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 21762851
    sigwa18
    Poziom 43  
    Ocena: 3337
    Na ekspozycję idą z obiema naklejkami. Tu albo to produkcja poza wiedzą właściciela marki. A jak są ślady że naklejka była to raczej podejrzewał bym że ktoś próbuje ukryć ich pochodzenie gdyż pewnie nie do końca poprzedni właściciel zgodził się je oddać.
  • REKLAMA
  • #5 21763272
    JasomiT
    Poziom 15  
    Ocena: 48
    Powiem że rynek jest wręcz zalany takimi elektronarżędziami od Einhela, jak pisałem zawsze myślałem, że coś się psuje, ktoś wysyła do reklamacji a serwis obrywa naklejkę i w kontener, bo miałem styczność z kilkoma egzemplażami takich użądzeń i zawsze miały jakąś wadę.
    Ale teraz przez serwis aukcyjny kupiłem wkrętarkę w opisie bylo że sprawna i podniszczone opakowanie.
    Tylko że ani info o wlepce, ani zdjęcia drugiej strony, przyszła jak na zdjęciach.

Zbliżenie na etykietę z kodem QR i numerem seryjnym na czerwonym elektronarzędziu
    Czerwona wkrętarka Einhell z usuniętą naklejką, leży na pasiastym materiale.
    Proszę nie komentować tła :).
    Jak widać na spodzie stopki jest kod qwerty i numer seryjny? kod prowadzi do sklepu producenta i tego modelu, ale reszta? chyba nie kradzione?
    Po testach 100% sprawna.
  • #6 21768374
    robokop
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 6366
    Towar niesprawny czy uszkodzony w okresie gwarancji, powinien z marketu trafić do utylizacji - są specjalne, firmy które to utylizują. Te sprzęty bez naklejek, pochodzą właśnie z takich firm - ktoś je wyniósł, naprawił i wpuścił ponownie do obiegu. Usunięcie nalepki, ma uniemozliwić min. skarbówce ustalenie pochodzenia tego sprzętu.
REKLAMA