logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Stalgast 801506 – zmywarka zawiesza się podczas cyklu, brak reakcji na przyciski

michalwalach85 27 Lis 2025 13:51 357 1
REKLAMA
  • #1 21763951
    michalwalach85
    Poziom 3  
    Witam, mam zmywarkę Stalgast 801506 – budowa jak wielu bliźniaczych modeli. Mam taki problem, że zmywarka uruchamia się, napełnia i, przykładowo, puści kilka cykli, po czym się zawiesza/nie reaguje na włącznik. Czasem dzieje się tak też za pierwszym razem; następnie, poprzez wyłączenie i włączenie urządzenia, może się odwiesić, ale też nie zawsze. Podobnie w przypadku naciśnięcia zmiany programu czy ogólnie naciskając guziki — zwiecha może trwać godzinę, jak również 10 min... Jakieś pomysły? Myślałem o presostacie, ale czy ja wiem...
    AI: Czy na panelu pojawiają się jakieś kody błędów, migające diody albo słychać sygnały dźwiękowe w momencie zawieszenia?
    Nie, poza zawieszeniem wszystko wygląda właściwie.
    AI: Czy zmywarka była ostatnio serwisowana albo czy były robione jakieś naprawy/zmiany w instalacji elektrycznej?
    Urządzenie bardzo zadbane, poza wymianą termostatu bezpieczeństwa komory nie robiłem nic, bo myślałem z początku, że to on odcina.
  • REKLAMA
  • #2 21764079
    kwj123
    Poziom 16  
    Ocena: 51
    Sprawdź krańcówkę na drzwiczkach, być może rozłącza zasilanie.
REKLAMA