logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nissan Juke – podłączenie chińskiego radia z Androidem, identyfikacja kabli i przejściówki

Szydlowdkizbugniew 01 Gru 2025 15:20 561 4
REKLAMA
  • #1 21768042
    Szydlowdkizbugniew
    Poziom 8  
    Nissan Juke radio z Androidem
    Witam, wczoraj podłączyłem chińskie radio z Androidem, lecz pozostały mi fwa kable, które nie pasują do nowego radia, więc mam prośbę, żeby opisać, za co odpowiadają te wtyki i jakie przejściówki zastosować i w które gniazda powinny być wpięte w nowym radiu. Z góry dziękuję
    Tył nowego radia z Androidem z podpisanymi portami do podłączenia kabli
    To tył nowego radia
    Tył nowego radia samochodowego z trzema złączami i widoczną metalową obudową.
    To tył starego radia
    Dwa niepasujące złącza samochodowe – jedno szare 4-pinowe, drugie białe wielopinowe
    A to dwa przewody, które nie pasują do żadnego gniazda w nowym radiuDwa niepodłączone złącza elektryczne w kabinie samochodu Nissan Juke

Zbliżenie na niepasujące złącze samochodowe z dwoma rzędami pinów
    Załączniki:
    • Nissan Juke – podłączenie chińskiego radia z Androidem, identyfikacja kabli i przejściówki 20251130_143618.jpg (888.69 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Nissan Juke – podłączenie chińskiego radia z Androidem, identyfikacja kabli i przejściówki 20251130_143626.jpg (1001.31 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 21768085
    JayRo
    Poziom 39  
    Ocena: 957
    To ciemniejsze złącze to Aux i Usb, natomiast to białe jest chyba mikrofonowe. O ile to model radia typu AGC-0071RF.
  • REKLAMA
  • #3 21768336
    Szydlowdkizbugniew
    Poziom 8  
    >>21768085
    Tylko mikrofon, czy coś więcej może być na tym białym złączu?
  • REKLAMA
  • #4 21768369
    BANANvanDYK
    Poziom 43  
    Ocena: 2586
    W Nissanach instalacja radia i pinout zależą od modelu samochodu, typu radia i wyposażenia.
    W dodatkowym białym złączu znajdują się m.in. wejście mikrofonu (+5V, sygnał, masa), wyjście na wzmacniacz, wejście kamery cofania. Niektóre radia mają szersze złącze (więcej pinów), widziałem też oryginalną przejściówkę z dwóch wtyczek przy fabrycznym radiu i samochodzie. Poza tym w tym złączu są jeszcze magiczne piny „EQ1 do EQ3” które prawdopodobnie służą konfiguracji radia do danego wyposażenia samochodu. W Twoim Żuku widzę że jest tylko jeden przewód masowy. Mikrofonu oryginalnego nie połączysz z radiem chińskim ze względu na inny sposób zasilania.
    Szare kwadratowe złącze to prawdopodobnie panel USB+AUX IN lub stacja dokująca do iPoda (w zależności od wyposażenia).
    Zwróć uwagę na to, że masz antenę aktywną która wymaga zasilania z radia dla prawidłowego odbioru (przewód we wtyczce antenowej).
    Do Żuka nie ma dostępnych publicznie serwisówek, dlatego ciężko określić pełny oryginalny pinout do danego radia.
  • #5 21768554
    Szydlowdkizbugniew
    Poziom 8  
    Dziękuję za pomoc.
REKLAMA