Cześć, złozyłem nowy pc, jednak mam problem z kartą graficzną.
Specyfikacja:
Mobo: Gigabyte B650 eagle
CPU: Ryzen 7 7700
GPU: Asrock Challenger Radeon 9070 xt
RAM: patriot viper venom ddr5 32 gb 6000mhz cl30
SSD: Patriot SSD Viper VP4300 Lite 1TB M.2 PCIe
PSU: Corsair RM850x 850W 80 Plus Gold ATX 3.1
Ogólnie PC złożyłem bez problemu, odpaliłem, zainstalowałem stery do chipsetu, lan, zaktualizowalem Bios, po czym zainstalowałem sterowniki do Radeona i tu jest problem. System wykrywa kartę, jednak po podpięciu kabla, karta zaczyna pracować, pokazuje się ekran startowy i zaczyna się niekończący reboot. Kable sprawdzałem z dziesięć razy, nie mam pojęcia, gdzie szukać przyczyny, zwłaszcza, że karta startuje, po czym po prostu pc rebootuje się bez końca, wentylatory przestają pracować też wtedy na karcie.
Pomocy
Specyfikacja:
Mobo: Gigabyte B650 eagle
CPU: Ryzen 7 7700
GPU: Asrock Challenger Radeon 9070 xt
RAM: patriot viper venom ddr5 32 gb 6000mhz cl30
SSD: Patriot SSD Viper VP4300 Lite 1TB M.2 PCIe
PSU: Corsair RM850x 850W 80 Plus Gold ATX 3.1
Ogólnie PC złożyłem bez problemu, odpaliłem, zainstalowałem stery do chipsetu, lan, zaktualizowalem Bios, po czym zainstalowałem sterowniki do Radeona i tu jest problem. System wykrywa kartę, jednak po podpięciu kabla, karta zaczyna pracować, pokazuje się ekran startowy i zaczyna się niekończący reboot. Kable sprawdzałem z dziesięć razy, nie mam pojęcia, gdzie szukać przyczyny, zwłaszcza, że karta startuje, po czym po prostu pc rebootuje się bez końca, wentylatory przestają pracować też wtedy na karcie.
Pomocy