logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Redmi Note 11 – telefon sam się wyłącza, migający ekran podczas ładowania

darkowe1 07 Gru 2025 18:06 465 11
REKLAMA
  • #1 21774036
    darkowe1
    Poziom 5  
    Ocena: 91
    Witam mam problem z moim redmikiem 11 telefon czasem sie uruchamia czasem nie .Po uruchomieniu wyłącza sie samoczynnie kilka razy dziennie . Aktualnie jest podpięty pod ładowarkę ale nic sie nie dzieje jest tylko migający ekran

Dodano po 6 [minuty]:

• REKLAMA
  • #2 21785737
    winmap
    Poziom 38  
    Ocena: 746
    Jeżeli bateria sprawna to płyta do wymiany.
  • #3 21811560
    darkowe1
    Poziom 5  
    Ocena: 91
    Jest sens to wymieniać?
  • REKLAMA
  • #4 21813438
    winmap
    Poziom 38  
    Jak samemu zrobisz, za grosze znajdziesz używaną tylko czy napewno sprawną.
  • #5 21821783
    Norbas78
    Poziom 12  
    Ocena: 78
    Jeśli można podepne siępod temat bo mam podobny problem.
    Note 10 Pro córki. Spuchłą bateria jak się okazało po zdjęciu etui.
    Telefon wyłączył się podczas użytkowania i włączył do logo MI i znowu wyłączał i tak w kółko.
    Wymieniłęm baterię i teraz włącza się , da się korzystać, ale co kilka / kilkadziesiąt minut wyłącza się i ponownie włącza do logo MI i albo robi znowu to zapętlenie, albo po kilku razach się łączy. Czasem pomaga przytrzymanie vol- bo pojawia się wtedy napis FASTBOOT i następuje restart po którym telefon się włącza i działa aż do momentu kiedy znowu się wyłączy bez zapowiedzi (kilka/kilkadziesiąt minut).
    Co może być nie tak? Może dam radę jeszcze go samodzielnie uroatować?
  • #6 21823544
    winmap
    Poziom 38  
    Rozebrać, sprawdzić czy nie ma gdzieś zwarcia. Spuchła bateria to mogło coś uszkodzić, posprawdzac taśmy złącza, jeżeli będzie ok to gdzieś na płycie wywala.
  • REKLAMA
  • #8 21825186
    winmap
    Poziom 38  
    No to działaj, daj znać. Popatrz jeszcze dobrze, najlepiej miernikiem, czy co innego też nie wywala.
  • #9 21825194
    Norbas78
    Poziom 12  
    Miernik posiadam, jednak nie umiał bym posłużyć się nim chyba w przypadku telefonu. Zwykły amator ze mnie z zamiłowaniem do majsterkowania i samodzielnych "prób napraw".
    Taśma już zamówiona , na wszelki wypadek czytnik palca również, jak wymienię dam znać czy pacjent przeżył.
    Swoją drogą proszę o wyjaśnienie. Podszedłem do jednego serwisu GSM celem podpytania , ewentualnie zakupu taśm. Oczywiście usłyszałem że taśm nie sprzedają , nie mają i tylko na zamówienie za cenę 5x taką jak w sieci. Co do czytnika palca usłyszałem że jego wymiana wymaga jakichś kalibracji itd. Prawda to czy lanie wody i działą to na zasadziej wyjmij starą/załóż nową?
  • REKLAMA
  • #10 21825213
    winmap
    Poziom 38  
    Na you znajdziesz instrukcje jak sprawdzać miernikiem najwyżniesze podzespoły. Jeżeli Ci chcieli wpakować jakiś marnej jakości czytnik to różne rzeczy mogą się dziać. Ciekawe co i ty zamówiłeś.
  • #11 21825270
    Norbas78
    Poziom 12  
    Zamówiłem od myfiendów. Podobno oryginalne xiaomi. Jaka prawda nie wiem. Taśma power to taśma... tu nie powinno być problemów nawet jak podróbka bo działa przecież zero-jedynkowo. Zresztą nawet jak się zużyje w rok to albo znowu wymienię, albo nadejdzie czas na nowy telefon dla córki. You masz na myśli YT? Wskażesz przykładowego linka? Bo by jeszcze to było w ojczystym języku to pewnie nie ma na co liczyć?
  • #12 21825419
    winmap
    Poziom 38  
    Tak. Yt mało czasu mam niestety. Znajdziesz napewno.

Podsumowanie tematu

✨ Problem z Redmi Note 11 polega na samoczynnym wyłączaniu się telefonu oraz migającym ekranie podczas ładowania. Przyczyną może być uszkodzona płyta główna, jeśli bateria jest sprawna. W podobnym przypadku z Redmi Note 10 Pro spuchła bateria spowodowała zapętlenie restartów, a po jej wymianie problem częściowo ustąpił, lecz telefon nadal się wyłączał i restartował. Zalecane jest rozebranie urządzenia i sprawdzenie taśm oraz złączy pod kątem zwarć, szczególnie taśmy przycisków vol+/- i power, które mogą powodować zwarcie i niestabilność działania. Wymiana taśmy power może rozwiązać problem, gdyż uszkodzony przycisk power może powodować niekontrolowane restarty. Wymiana czytnika linii papilarnych wymaga kalibracji, ale jest możliwa samodzielnie. Dostępność oryginalnych części jest ograniczona w serwisach GSM, lecz można je zamówić online, np. od dostawców oferujących oryginalne lub zamienniki. Do diagnozy i naprawy pomocne są mierniki elektryczne oraz instrukcje dostępne na YouTube.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA