Cześć, mam problem z Xboxem 360. Otóż jakiś czas temu konsola wyrzuciła red ringa z powodu przegrzania. Wyczyściłem wszystko, wymieniłem pastę. Po wymianie uruchomiłem od razu konsolę, pograłem może przez 4 minuty, a konsola wyrzuciła red ring; kod to 0102 — procesor graficzny, czyli jakby jego radiator był nadal gorący. Okazało się, że nałożyłem za mało pasty. Nałożyłem więcej i dalej to samo — coś się grzało. Z tego, co się dowiedziałem, są tam zimne luty. Więc wziąłem opalarkę i zacząłem dmuchać gorącym powietrzem po procesorach. Dałem konsoli ostygnąć, znowu po 15 minutach ten sam problem. Czy może mi ktoś to naprawić bez reballingu, żeby pochodziła miesiąc? PS: robiłem też metodę zawijania w ręcznik.
AI: Czy wcześniej ktoś już naprawiał tę konsolę (np. robił reflow, reballing albo wymieniał GPU), czy to Twoja pierwsza próba naprawy?
Pierwsza.
AI: Ten błąd 0102 pojawia się od razu po włączeniu konsoli, czy dopiero po kilku minutach grania/gdy się nagrzeje?
Tak, po około 30 minutach leżenia lub po zawinięciu w ręcznik. Normalnie wchodzi do menu i da się chwilkę pograć, więc po prostu albo ekran się zacina — nie ma glitchy, tylko jest biały ekran.
AI: Czy wcześniej ktoś już naprawiał tę konsolę (np. robił reflow, reballing albo wymieniał GPU), czy to Twoja pierwsza próba naprawy?
Pierwsza.
AI: Ten błąd 0102 pojawia się od razu po włączeniu konsoli, czy dopiero po kilku minutach grania/gdy się nagrzeje?
Tak, po około 30 minutach leżenia lub po zawinięciu w ręcznik. Normalnie wchodzi do menu i da się chwilkę pograć, więc po prostu albo ekran się zacina — nie ma glitchy, tylko jest biały ekran.