logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Panasonic NV-J35 - brak napięcia z zasilacza, co sprawdzić?

gaveen 23 Gru 2005 08:26 1461 5
REKLAMA
  • #1 2108509
    gaveen
    Poziom 2  
    witam. Mam problem z wideo Panasonic nvj35. Chodzilo bardzo dobrze, ale w pewnym momencie zauwazylem ze nie dziala. Objawy wygladaja na zasilacz. Bezpiecznik jest dobry, a z zasilacza wogole nie wychiodzi zedne napiecie. Moze ktos wie co zrobic?
    pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 2108654
    Krzychu7
    Poziom 40  
    Ocena: 530
    Witam. Prawdopodobnie kondensatory elektrolityczne w przetwornicy (zasilaczu) do wymiany.
  • REKLAMA
  • #3 2108664
    Telo
    Serwisant RTV
    Ocena: 2328
    Typowa sprawa wpisz w Szukaj :NVJ-35
  • REKLAMA
  • #4 2863814
    deska
    Poziom 13  
    Ocena: 20
    Mam problem z tym samym typem vcr.Leżał sobie jakieś półroku nieużywany , a właściwie służył za tuner tv i przestał przyjmować kasety , okazało sie że troszkę utleniły się styki w przełaczniku sterowania mechanizmu , po czyszczeniu jest ok.Ale pojawił się problem z przesuwem taśmy. Przesuw jest nierównomierny , obraz skacze, dzwięk niezrozumiały, doszłem że to wina silnika przesuwu (chyba to się nazywa capstan ).Silnik przcuje głośno i nawet po zdjęciu paska jest to samo.Luzu na panewkach niema , wygląda na jakieś uszkodzenie elekryczne tylko jakie ? Czy ktoś się spotkał z podobną usterką?Czy to może powodować zasilacz?
  • REKLAMA
  • #6 2867870
    deska
    Poziom 13  
    Ocena: 20
    Rzeczywiście wymiana wszystkich kondków po wtórnej stronie zasilacza znacznie poprawiła działanie vcr, obraz stabilny cicha praca silnika capstanu dzwięk normalny.A wydawało mi się że to silnik padł.

Dziekuję za radę mój problem został rozwiązany w szczególności bubkowi 4070.
REKLAMA