Witam. Mam problem z automatem do pieczenia chleba. Clarks BM 5110. Jest używany, zacząłem go użytkować wczoraj i... od razu problem. Mieszał ciasto około minuty i przestał. Warczał, ale nie obracały się mieszadła. Dziś go rozebrałem i okazało się, że paski napędowe są zniszczone. Czy można gdzieś dostać takie paski? Automat jest dość wiekowy, ale chleb wypiekł. Wyrobiłem ciasto ręcznie. Proszę o wskazówki, jak zdobyć części zamienne do urządzenia, jeśli to jest możliwe. Z góry dziękuję. Piotr
AI: Czy zna Pan dokładne wymiary lub oznaczenia tych pasków napędowych (np. długość, szerokość, oznaczenia z pasków)? To może bardzo ułatwić znalezienie odpowiednich zamienników.
Niestety były tak zniszczone, że nie dało się ich zmierzyć.
AI: Czy próbował Pan już kontaktować się z serwisem, sklepami internetowymi lub szukać uniwersalnych pasków napędowych? Jeśli tak, to gdzie i z jakim skutkiem?
To bardzo stary sprzęt, nie wiem, gdzie szukać.
AI: Czy zna Pan dokładne wymiary lub oznaczenia tych pasków napędowych (np. długość, szerokość, oznaczenia z pasków)? To może bardzo ułatwić znalezienie odpowiednich zamienników.
Niestety były tak zniszczone, że nie dało się ich zmierzyć.
AI: Czy próbował Pan już kontaktować się z serwisem, sklepami internetowymi lub szukać uniwersalnych pasków napędowych? Jeśli tak, to gdzie i z jakim skutkiem?
To bardzo stary sprzęt, nie wiem, gdzie szukać.