logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Podpisanie sterownika do programatora pod Windows 11 – szukam Partnera Microsoft

gal_kris 18 Gru 2025 10:58 279 2
REKLAMA
  • #1 21783760
    gal_kris
    Poziom 11  
    Ocena: 6
    Witam forumowiczów.
    Szukam dobrej duszy, która ma status partnera Microsoft i może podpisywać sterowniki. Naprawiłem archaiczny programator, który jest dość rzadki w Polsce i ktoś już pracował nad sterownikami z XP pod Win 11. Ja dodatkowo dodałem certyfikat, by sterownik był podpisany cyfrowo, jednak sterownik opiera się na jądrze systemu i musi być zatwierdzony przez Microsoft.

Więc jak ktoś ma taki status i może to zrobić, proszę o kontakt.

Gal
  • REKLAMA
  • #2 21783777
    Zwierzak_PAH
    Poziom 29  
    Ocena: 259
    I sądzisz, że na piękne oczy ktoś Ci podaruje 2000zł ? a może i więcej.
  • #3 21791344
    gal_kris
    Poziom 11  
    Ocena: 6
    Myślę, że właśnie takiej odpowiedzi się spodziewałem, dosadna i w złym tonie, ale dotarłem do opcji podania karty kredytowej i nie zakończyłem rejestracji przez to, że nigdzie się nie dowiedziałem, po co im moja karta. To na zasadzie pokaż kotku, co masz w środku, a potem Ci powiemy, czy do nas pasujesz. Na szczęście jednak podpis nie był potrzebny, bo rzekome działanie tego programatora jako FIFO, a nie jako UART, było błędne i po poprawnym skonfigurowaniu FTDI programator hula dobrze i sterowniki UARTowe z przerobionym certyfikatem instalują się wyśmienicie.
REKLAMA