logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Pioneer AVH-6300BT – jak podłączyć zmieniarkę CDX-P24S bez złącza IP-Bus?

utex 21 Gru 2025 01:27 132 0
REKLAMA
  • #1 21786171
    utex
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Dzień dobry, mam problem z podłączeniem zmieniarki samochodowej do radia samochodowego. Radio, jakie posiadam to Pioneer avh6300bt a zmieniarka, którą chcę podłączyć to cdx-p24s.

Zmieniarka do podłączenia wymaga w radiu złącza ip bus, którego radio nie posiada. I co teraz?
    Mam w radiu złącze aux, w które mogę się wpiąć, lub wejścia rca audio dla kanału lewego i prawego, ale pozostaje kwestia sterowania i komunikacji ze zmieniarką. Mogę kupić z ebay pilot do zmieniarki, model CWM2977, ale on znowu łączy się po złączu din starszego typu jednak może po pinach udałoby się wpiąć w złącze ip bus w zmieniarce? Nie są to duże pieniądze, ale nie wiem, czy ma to sens?
    Może jest możliwość dorobienia złącza ip bus w radiu lub może ktoś ma już rozwiązanie, to proszę o podpowiedz, co robić?

Dziękuję
    AI: Czy posiada Pan/Pani schematy pinów lub dokumentację techniczną zarówno radia, jak i zmieniarki, które mogłyby pomóc w ewentualnym dorobieniu złącza IP-Bus lub podłączeniu po pinach?
    Schemat złącza ip bus jest w internecie Schemat pinów złącza IP-Bus:
    1: BUS+ (plus linii magistrali)
    2: BUSG (masa linii magistrali)
    3: LG (masa sygnału audio L/R - często wspólna)
    4: n/c (niepodłączony)
    5: BUS- (minus linii magistrali)
    6: n/c (niepodłączony)
    7: L+ (plus sygnału audio lewego kanału)
    8: AsenB ? (prawdopodobnie masa sygnału audio, ale nazwa może być nieprecyzyjna)
    9: R+ (plus sygnału audio prawego kanału)
    10: R- (minus sygnału audio prawego kanału / masa)
    11: L- (minus sygnału audio lewego kanału / masa)
    AI: Czy ma Pan/Pani doświadczenie w przeróbkach elektronicznych (np. lutowanie, adaptacja przewodów), czy raczej szuka Pan/Pani gotowego rozwiązania plug&play?
    Poradzę sobie z lutowaniem
  • REKLAMA
REKLAMA