logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Lokalizacja czujnika temperatury w Golfie III 1.9 GTD z 1995 roku

mavi 23 Gru 2005 12:05 1416 3
REKLAMA
  • #1 2108955
    mavi
    Poziom 19  
    Ocena: 41
    witam. mam problem ze wskaźnikiem temperatury w moiim goflie 1.9 GTD z 95 roku. Samochód nagrzewa sie normalnie wiec wychdzi ze to nie termostat. auto ma 10 lat wiec moze poszedl czujnik temperatury. W ziwązku z tym chcialem sie zapytac czy czujnitk ten znajduje sie po prawej stronie chlodnicy umieszczny dosc wysoko??. tylko tam znajduje cos co wchodzi w chlodnice i wystają z tego kable :) Chcialem sie dowiedziec czy to to, czy moze to nie jest czujnik, ktory podłączony jest pod wskaźnik w liczniku. Chcialem sie tez dowiedziec, czy musze przestrzegać jakis reguł by czegos nie popsuć. pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 2109041
    Mariusz Z.
    Poziom 19  
    Ocena: 79
    Czujnik , który steruje wskaźnikiem temperatury umieszczony jest na górnej rurze do chłodnicy tuż przy głowicy. Nie wiem czy u ciebie są dwa dwuprzewodowe czy jeden czteroprzewodowy ale chyba szybciej to drugie. A to co jest w chłodnicy to steruje wentylatorem.
  • REKLAMA
  • #3 2109045
    mavi
    Poziom 19  
    Ocena: 41
    da sie to wymienic bez wylewania wody z układu? musze zajzec po maske bo nawet nie wiem czy dwu czy czteroprzewodowy :)
  • #4 2109096
    Mariusz Z.
    Poziom 19  
    Ocena: 79
    Teoretycznie na zimnym silniku i bez odkręcania korka od zbiornika wyrównawczego podcisnienie w układzie powinno utrzymac ciecz na miejscu. Tylko ja to przerabiałem kiedyś w benzynie a tam otwór jest do góry a w dieslu na bok także musisz spróbować.
REKLAMA