Witam, mam problem ze wzmacniaczem estradowym Eltron 100 P w wersji Gran Eltra. Otóż z tego, co wiem, to na imprezie było ostro grane i po włączeniu z rana kontrola mocy świeciła się na max. Odkupiłem go od właściciela za śmieszne pieniądze i chcę go ogarnąć i z rzeczy, które zrobiłem, to wymiana tranzystorów KD503 i napięcie spadło do 21 V z 43 V (prąd stały). Czy ma ktoś do niego jakiś schemat albo podpowie, co dalej, bo nie mogę znaleźć do niego schematu, a schematy od 100, 100u się różnią od mojego
AI: Czy po wymianie KD503 wzmacniacz uruchamiałeś z podłączonymi głośnikami czy bez obciążenia?
Pali głośniki 30 W, a innych mi szkoda, żeby podłączyć bez pewności o sprawności wzmacniacza
AI: Sprawdzałeś może inne elementy w zasilaczu albo końcówce mocy (np. mostek, kondensatory, rezystory, inne tranzystory)? Jeśli tak, to co dokładnie?
Tesla KD503, a reszta nie wiem, nie zbyt się znam
AI: Czy po wymianie KD503 wzmacniacz uruchamiałeś z podłączonymi głośnikami czy bez obciążenia?
Pali głośniki 30 W, a innych mi szkoda, żeby podłączyć bez pewności o sprawności wzmacniacza
AI: Sprawdzałeś może inne elementy w zasilaczu albo końcówce mocy (np. mostek, kondensatory, rezystory, inne tranzystory)? Jeśli tak, to co dokładnie?
Tesla KD503, a reszta nie wiem, nie zbyt się znam