logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

iPhone 13 Pro po modyfikacjach systemu z programu Nugget – nie ładuje się, wisi na ikonie baterii

salamaleko5 25 Gru 2025 23:28 201 5
REKLAMA
  • #1 21790099
    salamaleko5
    Poziom 2  
    Witam, przychodzę z problemem odnośnie mojego telefonu iPhone 13 Pro.

Jakiś czas temu postanowiłem zastosować tweaki z programu Nugget na moim telefonie (Nugget to narzędzie, które pozwala modyfikować funkcje systemu, jeśli nie masz danej funkcji. Dla przykładu na telefonach bez dynamicznej wyspy jest możliwość jej wgrania). Włączyłem w tym programie dynamiczną wyspę oraz zmodyfikowałem pasek statusu, aby pokazywał cały czas napis 5G przy sieci.

Wszystko było dobrze aż do czasu, kiedy chciałem usunąć modyfikacje systemu. Przycisk włączania nagle przestał działać przez te modyfikacje systemu, a kilkukrotne resetowanie do ustawień fabrycznych z poziomu komputera nie usuwały modyfikacji systemu. Napis 5G nadal był widoczny po zresetowaniu, a dynamiczna wyspa zniknęła (to oznaczało, że nadal były zastosowane tweaki). Oraz dalej nie działał przycisk włączania.

Postanowiłem przywrócić iPhone'a przez iTunes, lecz niestety bez powodzenia. Dając go do iTunes, wywaliło pewnie jakiś błąd i upgrade stanął w miejscu. Nie mogłem wyłączyć ekranu postępu, ponieważ nie działał przycisk włączania, więc musiałem czekać około 9 godzin, aby telefon się rozładował. Spróbowałem znowu i telefon ponownie zatrzymał się na ekranie postępu, więc postanowiłem dać go na dwór, ponieważ telefon by wtedy wyłączył się na zimnie.

Po tym, jak telefon się wyłączył, próbowałem podłączyć go do ładowania, lecz od tamtego dnia telefon wisi na ikonie rozładowanej baterii. Próbowałem z różnymi kablami i kostkami, lecz telefon nie chce ładować.

Czy jest na to jakieś rozwiązanie, czy telefon raczej do serwisu? Pozdrawiam i wesołych świąt ;p
    AI: Czy Twój iPhone był wcześniej zrobiony w jailbreaku lub miał odblokowany bootloader przed użyciem programu Nugget?
    Nie
    AI: Czy po podłączeniu telefonu do komputera (np. przez iTunes lub Finder) urządzenie jest w ogóle wykrywane, nawet w trybie awaryjnym lub DFU? Jeśli tak, to czy pojawia się jakiś konkretny błąd?
    Tak, jeśli był na ekranie recovery, komputer normalnie wykrywał telefon, lecz wyskakiwały błędy 2003 i 2009 przy próbie przywrócenia go programem iTunes
  • REKLAMA
  • #2 21790112
    kornik3107844
    Poziom 13  
    Ocena: 10
    Bład 2003 i 2009 to przerwa w komunikacji przez usb czy masz orginalny kanel usb ? I czy probowales na innym kablu ?
  • REKLAMA
  • #3 21790114
    salamaleko5
    Poziom 2  
    Tak, próbowałem na trzech innych kablach, lecz niestety nic to nie dawało.
  • REKLAMA
  • #4 21790255
    bert_studionapraw
    Specjalista - Apple
    Ocena: 266
    Hej i cześć.
    Przełącz telefon w tryb serwisowy lub najlepiej w DFU i z tego poziomu (przez Finder) odtwórz (NIE PRZYWRÓĆ) oprogramowanie. Niestety, twoje "klucze" prawdopodobnie zostały nad-grane przez NUGget i wszelki typ twoich kopii (prawdopodobnie) będzie bezużyteczny. Oczywiście, należy to wcześniej sprawdzić.
    Nie zapomnij wylogować się z iCloud przed rozpoczęciem, nie rób kopii danych (jak wyżej-prawdopodobnie się nie przyda a z pewnością przeniesie obecne skrzyżowanie plików i nic się nie zmieni-bronimy się właśnie przed skrzyżowaniem bootloadera). Po przywróceniu, będziesz mógł wprowadzić swoje konto iCloud a zgromadzone w nim dane natywne (wszystkie te, co zaznaczone były jako "aktualizuj do iCloud") powinny się przywrócić i dać się czytać.
  • REKLAMA
  • #5 21790417
    salamaleko5
    Poziom 2  
    >>21790255 Można przez iTunes na Windowsie, czy koniecznie tylko na Macu?
    Przechodząc do reszty twojej odpowiedzi: guzik włączania nie chce działać przez system, a odtwarzanie systemu włączyłem w iTunes, kiedy telefon jeszcze działał. Potem nie mogłem go już włączyć nawet do ekranu recovery przez niefunkcjonalny guzik włączający. Będę próbować włączać go do trybu DFU, jeśli mi się włączy.
  • #6 21790440
    bert_studionapraw
    Specjalista - Apple
    Ocena: 266
    iTunes dla windows nigdy nie był moim ulubionym. Sugeruję użyć 3uTools dla windows. Wyłączyć możesz przez skrót: ustawienia-->>ogólne-->> wyłącz. Włączyć przez wpięcie się do Lightning z zasilaniem. Jeśli guzik fizycznie działa (co może okazać się tylko zbiegiem okoliczności: często tak się dzieje, że użytkownik upiera się, że przestało działać z niczego a w środku... ciągle świeża woda lub inne problemy. Jeśli guzik nie działa z powodu problemu systemowego, w DFU powinien działać: to jest funkcja wypalona w procesorze i nie może zostać dograna czy wymazana. Przy okazji, guziki w dfu działają ale klikanie nie da żadnego efektu zauważalnego. Nie klikaj - uwierz.
    Nie ma systemu zdalnego do wprowadzania telefonu w DFU. Łatwiej będzie ci się dostać do serwisowego, od czego zacznij - na przypadek uszkodzonego POWER. Podłącz do 3uTunes i użyj funkcji spod ekranu: tryb serwisowy. Ręcznie - wyłącz telefon. 2. jeden klik vol_up, 3. jeden klik vol_down, 4. wciśnij i trzymaj razem vol_down i power i wepnij Lightning. Poczekaj aż pojawi się ikona komputera na ekranie.
    Przez 3uTunes: podłącz telefon, poczekaj aż się autoryzuje. Na ekranie pojawi się twój odpowiednik ekranu a pod nim (lub w menu "aplikacje" znajdziesz "wejdź w tryb serwisowy" lub coś podobnego.
REKLAMA