Cześć, jestem posiadaczem kserokopiarki KYOCERA M5521cdn. Pozyskałem ją z firmy, w której pracuję, gdyż przestała drukować kolor niebieski. Osobiście wyczyściłem w tej kserokopiarce pas transmisyjny i głowice, w trybie serwisowym wykonałem reset do ustawień fabrycznych oraz czyszczenie bębna. Powyższe czynności nic nie dały. Podmieniałem również toner na inny i też to nic nie dało. Poprzez podłączenie kserokopiarki do sieci aplikacja kserokopiarki widzi poziom tonera, natomiast, wykonując wydruk z menu kserokopiarki, widnieje stan koloru C jako zero. Może ktoś miał już taki przypadek i zechce się podzielić swoją wiedzą.
AI: Czy toner, który podmieniałeś, był oryginalny czy zamiennik? Po włożeniu nowego tonera pojawia się jakiś komunikat o błędzie lub braku tonera, czy po prostu nadal pokazuje stan C jako zero?
Toner, który podmieniałem, jest zamiennikiem, po podłączeniu kserokopiarka nie wyświetla komunikatu o błędzie lub o nieoryginalnym tonerze.
AI: Czy pozostałe kolory (Y, M, K) drukują się poprawnie, czy problem dotyczy tylko koloru niebieskiego (C)?
Problem dotyczy tylko koloru niebieskiego (C).
AI: Czy toner, który podmieniałeś, był oryginalny czy zamiennik? Po włożeniu nowego tonera pojawia się jakiś komunikat o błędzie lub braku tonera, czy po prostu nadal pokazuje stan C jako zero?
Toner, który podmieniałem, jest zamiennikiem, po podłączeniu kserokopiarka nie wyświetla komunikatu o błędzie lub o nieoryginalnym tonerze.
AI: Czy pozostałe kolory (Y, M, K) drukują się poprawnie, czy problem dotyczy tylko koloru niebieskiego (C)?
Problem dotyczy tylko koloru niebieskiego (C).