Hey wszystkim , mam do was koledzy prośbę , uszkodziło mi się radio elektronicznie tzn. Radio było już u speców od nawigacji i napraw, wymienili mi kartę SD na nową bo w początkowej wersji po naprawie radio działało 10 min. Po czym przestało grać odesłałem i okazało się że nie opłaca się naprawiać taniej jest kupić drugie . Problem mój polega na tym że zakupiłem drugie radio takie samo z tym że muszę przerzucić pliki konfiguracyjne z tego co było i tu moje pytanie ... Wiem że karta ma ukryte partycję na której są te pliki i wiem że normalnie pod windowsem 7 tego nie odczytam a na pewno już nie zrobię klona karty i nie zadziała na drugim radiu dlatego też chciałem wsadzić radio z nową kartą wgrać oprogramowanie RT6-RT6 FF RNEG-RT6 które to zakupiłem w Citroen salonie software CD 2.86 radio które miałem to 9678276480 i takie samo radio zakupiłem drugie chciał bym poprosić jak odczytać ta kartę którą miałem w swoim radiu tak by zachować wszystko co istotne i co przerzucić z tego Beckapu,jak dodać te pliki konfiguracyjne do nowej karty w nowym radiu tak by wszystko hulało jak powinno . Bardzo proszę o pomoc oraz wszelką możliwą wiedzę na ten temat . Jak będzie potrzeba linuksa gotowy jestem zainstalować na komputerze i podziałać z góry ogromne dziękuję za pomoc .Ps. Nie daje się uruchomić radia ale karta SD czyta się w komputerze .
Co chcę zrobić :
-Odczyt starej karty SD by wyciągnąć plik konfiguracyjny z radia które było wcześniej w aucie .
-W nowym radiu chcę wsadzić nową kartę SD i zaktualizować radio w samochodzie za pomocą płyty CD z software zakupionym w salonie citroena
- Po wgraniu software na nowe radio z nowo zapisaną kartą chcę przenieść plik konfiguracyjny ze starej karty która była w radiu poprzednim , które się zepsuło .
-
Co chcę zrobić :
-Odczyt starej karty SD by wyciągnąć plik konfiguracyjny z radia które było wcześniej w aucie .
-W nowym radiu chcę wsadzić nową kartę SD i zaktualizować radio w samochodzie za pomocą płyty CD z software zakupionym w salonie citroena
- Po wgraniu software na nowe radio z nowo zapisaną kartą chcę przenieść plik konfiguracyjny ze starej karty która była w radiu poprzednim , które się zepsuło .
-