Witajcie, szanowni.
Renault Espace 2.0T, manualna skrzynia, 2003 r.
Zegary świecą, silnik kręci i nie odpala, świeci dioda immobilizera, wyświetla się napis serwis I stop.
Zanim włożę kartę, dioda immo miga.
Wyeliminowane możliwe usterki karty, czytnika i blokady kierownicy, oraz raczej sterownika silnika, ponieważ mam dwie sztuki i na obu ta sama reakcja.
Podczas kręcenia rozrusznikiem, komputer diagnostyczny nie widzi obrotów silnika, a na obrotomierzu ani jedna kreseczka się nie podnosi - ktoś sprawdzał u mnie na swoim sprawnym Espace i jak wyjął przekaźnik pompy paliwa, tak aby kręcić i nie odpalić, to obrotomierz podczas kręcenia się podnosił.
Czujnik położenia wału wymieniony.
Pytania do Was, szanowni:
1. Czy macie jakieś pomysły?
2. Czy sprawcą może być moduł UCH pod deską rozdzielczą?
3. Dokąd i jaką drogą biegnie sygnał z czujnika położenia wału?
Renault Espace 2.0T, manualna skrzynia, 2003 r.
Zegary świecą, silnik kręci i nie odpala, świeci dioda immobilizera, wyświetla się napis serwis I stop.
Zanim włożę kartę, dioda immo miga.
Wyeliminowane możliwe usterki karty, czytnika i blokady kierownicy, oraz raczej sterownika silnika, ponieważ mam dwie sztuki i na obu ta sama reakcja.
Podczas kręcenia rozrusznikiem, komputer diagnostyczny nie widzi obrotów silnika, a na obrotomierzu ani jedna kreseczka się nie podnosi - ktoś sprawdzał u mnie na swoim sprawnym Espace i jak wyjął przekaźnik pompy paliwa, tak aby kręcić i nie odpalić, to obrotomierz podczas kręcenia się podnosił.
Czujnik położenia wału wymieniony.
Pytania do Was, szanowni:
1. Czy macie jakieś pomysły?
2. Czy sprawcą może być moduł UCH pod deską rozdzielczą?
3. Dokąd i jaką drogą biegnie sygnał z czujnika położenia wału?