Witam, dzisiaj kombinowałem przy 1330, wkładałem często nową karte w czytnik i często wyłączałem/włączałem zasilanie. W pewnej chwili tuner zaczął się dziwnie zachowywać. Czasem jak włączam to na wyświetlaczu pokazuje Err, potem resstartuje to niby sie włącza, ale nie słychać przełączenia przekaźnika, którego zawsze było słychać. Z kartą tuner rozmawia napewno dobrze, ale potem pojawia się menu główne i nie moge z niego wyjść, na dodatek tylko kilka opcji jest aktywnych. Dodatkowy objaw jest taki, że po restarcie czasem wyświetlacz miga. Godzine wskazuje poprawnie. Bardzo prosze o pomoc w zlokalizowaniu usterki.
W tym menu głównym, tuner zawiesza się na "ustawianiu anteny", z tego co patrzyłem to konwerter nie jest zasilany fizycznie, pomimo ustawienia tej opcji w menu. Proszę o jakiegoś znawce tego sprzętu o pomoc, gdzie palce wsadzić.
Teraz jak wlaczam tuner do sieci, to wyswietlacz miga troche szybciej niż 1x na sekunde, a jak wlaczam z pilota to na wyswietlaczu pojawia się ERR. Bardzo prosze o jakieś podpowiedzi
dzieki
pozdrawiam
W tym menu głównym, tuner zawiesza się na "ustawianiu anteny", z tego co patrzyłem to konwerter nie jest zasilany fizycznie, pomimo ustawienia tej opcji w menu. Proszę o jakiegoś znawce tego sprzętu o pomoc, gdzie palce wsadzić.
Teraz jak wlaczam tuner do sieci, to wyswietlacz miga troche szybciej niż 1x na sekunde, a jak wlaczam z pilota to na wyswietlaczu pojawia się ERR. Bardzo prosze o jakieś podpowiedzi

dzieki
pozdrawiam