Wykonywałam nową instalację CO w starym budynku. Za namową instalatora podłogówki (nowej) kupiłam kocioł Saunier Duval Isotwin. Kocioł ma dostarczać ciepłą wodę i ogrzewać dwa niezależne od siebie lokale mieszkalne. Jedno użytkowane na stałe, drugie okazjonalnie. Mam problem z ciepłą wodą, mimo że kocioł nastawiony jest na stałą temperaturę. Początkowo pod prysznicem zmieniała się temperatura wody. Instalator twierdził, że to wina pieca. Serwisant, że to wina instalacji. Serwisant nie zalecił używania pompy cyrkulacyjnej. Po ustawieniu bidetki na zimną wodę - problem u mnie w mieszkaniu znacząco się ograniczył, ale w drugim mieszkaniu (które jest zlokalizowane dalej od kotła) jest problem z temperaturą wody. U mnie jest ciepła, tam letnia.
Czy ktoś ma pomysł, co to może być? Jak znaleźć usterkę? A może ktoś z okolic Bielska-Białej by się podjął komercyjnej analizy i doprowadzenia do tego, by wszystko działało.
AI: Jak długa jest instalacja ciepłej wody od kotła do drugiego mieszkania i jakiej średnicy są tam rury? Czy są one jakoś dodatkowo izolowane?
Jest długa
AI: Czy w drugim mieszkaniu problem z letnią wodą występuje cały czas, czy tylko po dłuższej przerwie w korzystaniu z ciepłej wody?
Po dłuższej przerwie
Czy ktoś ma pomysł, co to może być? Jak znaleźć usterkę? A może ktoś z okolic Bielska-Białej by się podjął komercyjnej analizy i doprowadzenia do tego, by wszystko działało.
AI: Jak długa jest instalacja ciepłej wody od kotła do drugiego mieszkania i jakiej średnicy są tam rury? Czy są one jakoś dodatkowo izolowane?
Jest długa
AI: Czy w drugim mieszkaniu problem z letnią wodą występuje cały czas, czy tylko po dłuższej przerwie w korzystaniu z ciepłej wody?
Po dłuższej przerwie