logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Audi A6 C6 2.0 TDI CAHA – błąd P0087 po wymianie zaworu CR, niskie ciśnienie paliwa

ZurasGliwice 31 Sty 2026 19:29 510 1
REKLAMA
  • #1 21825416
    ZurasGliwice
    Poziom 11  
    Ocena: 4
    Audi A6 C6 silnik 2.0 CAHA

Miałem problem z drganiami silnika, które przenosiły się na kierownicę i budę auta.
    Po podpięciu VCDS-a wskazania rzeczywiste wysokiego ciśnienia paliwa pokazywały kosmiczne wartości w górę i w dół.
    Odkręciłem zawór sterujący pompą wysokiego ciśnienia i czysto, opiłków brak.

Wymieniłem zawór wysokiego ciśnienia na listwie CR (oryginalny Bosch) - objawy ustąpiły i wibracji już nie ma. Silnik chodzi ładnie i równo, korekty wtryskiwaczy w normie.

Auto jeździ bardzo ładnie, ale pojawił się problem podczas dynamicznego przyspieszania - błąd P0087 Zbyt niskie ciśnienie szyny paliwowej i auto wchodzi w tryb awaryjny, po skasowaniu błędu znów jest wszystko okej. Na starym zaworze tego błędu nie było. Niestety w VCDS nie mam opcji adaptacji tego zaworu ani kasowania wartości przyuczonych.
    Gdzie szukać rozwiązania?
    Czy możliwe, że sam czujnik po drugiej stronie listwy jest uszkodzony i pokazuje błędne wartości?
    Który czujnik odpowiada za wskazanie wartości rzeczywistego ciśnienia paliwa w VCDS?

Na filmie aktualne wartości z VCDS na biegu jałowym - czy możliwe, że tak się rozjeżdżają przez uszkodzony czujnik?
    Załączniki:
    • 20260131_184051.mp4 (12.95 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 21825516
    lukaszmech
    Poziom 19  
    Ocena: 46
    Logi dynamiczne w którym momencie występuje usterka
    Na pracę zaworu na listwie mają wpływ wszystkie czujniki temperatury dpf
REKLAMA