logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Internet Download Manager nie pobiera z Chomikuj – komunikat mimo opcji linku akceleratora

knurssteve654 01 Lut 2026 17:30 264 6
REKLAMA
  • #1 21826226
    knurssteve654
    Poziom 3  
    Ocena: 11
    Witam. Mam problem z Internet Download Manager, nie mogę pobrać żadnego pliku z chomikuj, bo cały czas wyskakuje mi komunikat jak na zdjęciu. Znalazłem podobny temat na elektrodzie, zaznaczyłem opcje na chomikuj ,, pokazuj dodatkowe okno z linkiem przyjaznym akceleratorom pobierania dla plików,, ale nic to nie dało. Może ktoś mi pomóc?

Okno logowania IDM do chomikuj.pl z polami na nazwę użytkownika i hasło
  • REKLAMA
  • #2 21826239
    ta_tar
    Poziom 41  
    Ocena: 2030
    A próbowałeś pobierać polecanym programem chomikbox?
  • REKLAMA
  • #3 21826244
    knurssteve654
    Poziom 3  
    >>21826239 Tak, ale IMD jest o wiele szybszy, muszę ze swojego konta pobrać dużą ilość plików.
  • REKLAMA
  • #4 21831605
    sebada11
    Poziom 11  
    To może wpisz dane do logowania i zadziała.
  • REKLAMA
  • #5 21840002
    knurssteve654
    Poziom 3  
    >>21831605 To okienko, które jest w moim pierwszym poście wyskakuje mi co kilka sekund, kiedy próbuję coś pobrać. Loguję się w nim, za chwilę pojawia się znowu i tak w kółko.
  • #6 21840042
    sebada11
    Poziom 11  
    Chyba IDM po prostu nie lubi tego serwisu.
  • #7 21840063
    knurssteve654
    Poziom 3  
    Zainstalowałem go, bo jest polecany do pobierania z Chomikuj w wysokiej prędkości. Kiedyś działał mi normalnie na Linux Mint. Zmieniłem laptopa, też mam Linux Mint, zainstalowałem tą samą wersję IMD i nie działa.

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy niemożności pobierania plików z serwisu Chomikuj za pomocą Internet Download Manager (IDM), mimo aktywacji opcji „pokazuj dodatkowe okno z linkiem przyjaznym akceleratorom pobierania”. Po próbie pobrania pojawia się powtarzające się okno logowania, które nie pozwala na kontynuację pobierania. Próby użycia alternatywnego programu ChomikBox zostały odrzucone ze względu na niższą prędkość pobierania. Użytkownik loguje się poprawnie, jednak problem z ciągłym pojawianiem się okna nie ustępuje. Wskazano, że IDM może mieć problemy z kompatybilnością z serwisem Chomikuj. Problem występuje na systemie Linux Mint, gdzie wcześniej ta sama wersja IDM działała poprawnie na innym laptopie.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA