Wyłonił się bardziej konkretny zarys tego o czym myślę. Visatony mam. To bez zmian. Odgroda na podłodze. Już nie myślimy tu o żadnych regałach, balkonach.

. Wymiary odgrody 45x65 skrzydła 20cm dające realna szerokość 85. Zestaw początkowo był planowany nadwoch wisatonach ale tu jest zgoda że bas będzie słaby. 😒 tak więc jeden wisaton zostanie zastąpiony 15” wooferem. W przegrodzie nadole woofer i asymetrycznie visaton. Na woofer zwrotnica subwooferem 200Hz. Visaton bezpośrednio. Nie chciałbym kondensatora ze względu na przesunięcia fazowe. Zwrotnica za dużo powiedziane. Cewka około 6,8mh.
Możliwości do zasilania odgrody to lampa 5-10w, denon 120w, bo-amp z demona, bi amp denon na woofer + lampa na visaton.
Tetaz jaki głośnik 15 calowy z budżetowych. Jest sporo opcji. Grs, Eminem alfa, beta, multicomp pro 55-2953, bishopsound bsp15, lyonforge lsf15-300. Eminem alfa i beta są używane po tuningu bez zmienionych parametrów elektrycznych od audiofila z Ob właśnie. Grs ma dobrą charakterystykę ale spl tylko 88. Bsp nie wiem co to ale parametry dobre i charakterystykaplaska. Kyonforge ma spadek 50-80hz do 75db. Pomysłów jest sporo tylko w którą stronę iść?