Cytat: jak ja składałem kolumny to ty w beciku siedziałes.zjadłem wiecej literatury niz ci sie w głowie zdoła zmiescic.
Jakoś po Twoich wypowiedziach tego nie widać.
Cytat: A co to za gar z 700zł? u mnie wysokotonowiec w najlepszym zestawieniu kosztował...raty do dzis spłacam.
Podałem przykładowo 700zł. Tak z nieba rzuciłem 700. Może być i 1000, i 2000, w tym wątku nie ma to żadnego znaczenia.
Cytat: co do zarabiania na siebie...na sprzecie?heh ciekawe ale by zarabiał to musiał by miec line arry za 160000zł wtedy za jeden koncert moze wziasc z nasciekilo plenow to oki sie zgodze.
Sorry, ja nie mam estrady, nie robie co tydzień nagłośnienia. Prowadzę z tatą wesołe miasteczko, natomiast mamy kilku przyjaciół, którzy mają nagłośnienie,estradę, catering itp. Dlatego mówię co wiem. Nagłośnienie to takie hobby. Nic więcej. A gwarantuję Ci że nie trzeba mieć linijki aby jakoś wyżyć. Wystarczy mieć
markowy, dobry sprzęt.
Cytat: Raz w życiu zrobiłem kolumny z wiórówki.Po kilku imprezach nadawały sie do kompletnej renowacji stolarskiej.
Właśnie to chcę powiedzieć, ale nie djdinitro nie rozumie, ale cóż się dziwić, on przeczytał masę książek, więc wie lepiej. Nawet niż producenci kolumn.
Cytat: Wiesz co z takim podejściem to lepiej uciekaj z tej branży
Powtarzam, ja nie siedzę bezpośrednio w estradzie, mam okazję jednak co tydzień od wewnątrz oglądać co i jak, u różnych firm, w różnych miejscach. Z mojego nagłośnienia, to jedynie dB technologies i pol audio- to, czym nagłaśniamy wesołe miasteczko.
Cytat: jakiejś imprezie jak niektóre firmy starają się wykonać dobrą robotę to mnie trzepie tu nie ma miejsca na paproków.
Nie tylko Ciebie, ale jednak dalej podtrzymuje tamto zdanie. Ty myślisz że nie ma znaczenia dźwięk na estradzie. Ma, to jasne. Ale to, czy coś jest z mdfu, czy wiórówki, nie ma najmniejszego znaczenia. Tego nie usłyszych na plenerze.
Cytat: Płyta na budowę kolumn musi być jak najbardziej sztywna.
I Twoim zdaniem wiórówka jest dostatecznie sztywna?
Cytat: no sory ale może !katun! nie robi sam paczek tylko je po prostu kupuje
Nie chce mi się robić, nie mam doświadczenia, a poza tym... Po co robić, skoro idę do sklepu i kupuję za 2000zł db techn. aktywną 350W na 15', która brzmi naprawdę fajnie?Do tego mobilna, łatwa do montażu i tyle. A jeszcze nie widziałem nigdzie paczek DIY wyglądających jak oryginał. A u mnie i wygląd się liczy.
Dodano po 3 [minuty]: I jeszcze jedno.. Jak mi się kolumna spie*rzy, to idę do sklepu i oddaję na gwarancji. Jak Ci padnie DIY, to lecisz Ty w koszta.