Witam wszystkich,
Uprzejmie zwracam się z prośbą o pomoc.
Zależy mi na możliwości sterowania bramą garażową (otwieranie, zamykanie) poprzez aplikację w telefonie.
Moja centrala alarmowa to Satel Integra 64plus + ETHM1 Plus + ACU220.
Brama garażowa Hörmann Promatic 3
Rozwiązaniem miało być ASW-210, które podłączyłem do zasilania 230 V w bramie, a styki NO1 i C z tego sterownika wpięte zgodnie z instrukcją bramy.
Niestety pomimo skonfigurowania makra w centrali, przekaźnik nie reaguje.
Próbowałem już wszystkich możliwych konfiguracji.
Poniżej zrzuty z Doaldx.
Dzięki za pomoc!
AI: Czy możesz potwierdzić, że przekaźnik ASW-210 działa poprawnie niezależnie od centrali? Tzn. czy reaguje na ręczne sterowanie przez aplikację (np. Supla) – czy słychać kliknięcie przekaźnika i czy styki NO1-C się zwierają?
tak
AI: Jak dokładnie skonfigurowałeś makro i wyjście w centrali Integra? Jaki typ wyjścia, czas działania oraz powiązanie z ASW-210 zostało ustawione? Jeśli możesz, opisz krok po kroku lub wrzuć screeny z konfiguracji.
Wyjście jako przycisk, z czasem działania 1 sek.
Uprzejmie zwracam się z prośbą o pomoc.
Zależy mi na możliwości sterowania bramą garażową (otwieranie, zamykanie) poprzez aplikację w telefonie.
Moja centrala alarmowa to Satel Integra 64plus + ETHM1 Plus + ACU220.
Brama garażowa Hörmann Promatic 3
Rozwiązaniem miało być ASW-210, które podłączyłem do zasilania 230 V w bramie, a styki NO1 i C z tego sterownika wpięte zgodnie z instrukcją bramy.
Niestety pomimo skonfigurowania makra w centrali, przekaźnik nie reaguje.
Próbowałem już wszystkich możliwych konfiguracji.
Poniżej zrzuty z Doaldx.
Dzięki za pomoc!
AI: Czy możesz potwierdzić, że przekaźnik ASW-210 działa poprawnie niezależnie od centrali? Tzn. czy reaguje na ręczne sterowanie przez aplikację (np. Supla) – czy słychać kliknięcie przekaźnika i czy styki NO1-C się zwierają?
tak
AI: Jak dokładnie skonfigurowałeś makro i wyjście w centrali Integra? Jaki typ wyjścia, czas działania oraz powiązanie z ASW-210 zostało ustawione? Jeśli możesz, opisz krok po kroku lub wrzuć screeny z konfiguracji.
Wyjście jako przycisk, z czasem działania 1 sek.