logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak wyłączyć powiadomienia o dostępnej aktualizacji po podłączeniu drukarki?

kociol96 14 Lut 2026 15:09 144 4
REKLAMA
  • #1 21838571
    kociol96
    Poziom 22  
    Ocena: 45
    Dzień dobry Wszystkim!

Jak usunąć wskazówki do pobrania aktualizacji?
    Podłączyłem na chwilę drukarkę HP i zaciąga od razu jakiś szajs...

Ekran Windows Update z listą aktualizacji, w tym sterowników HP, oraz stanem pobierania 15%

Z góry dziękuję za pomoc :)
  • REKLAMA
  • #2 21838585
    KOCUREK1970
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 5449
    @kociol96
    Tym:
    Załączniki:
    • wushowhide.zip (43.32 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #3 21838636
    kociol96
    Poziom 22  
    >>21838585 Dziękuję za szybką odpowiedź, ale nie do końca rozumiem działanie narzędzia. Pozwala pokazać i zainstalować ukryte aktualizacje, albo niby nie instalować ukrytych aktualizacji. Ja nie chcę by coś się na dysku gdzieś odkładało - po wybraniu nie instaluj ukrytych aktualizacji, mam informację, że mój błąd został naprawiony, a ja chcę to usunąć i dalej nie mogę.

Zrzut ekranu Windows Update z oknem „Show or hide updates” i statusem ukończonego rozwiązywania problemów
  • REKLAMA
  • #4 21838646
    dt1
    Admin grupy komputery
    Ocena: 8245
    Wushowhide nie zadziała, bo nie do tego jest. To narzędzie blokuje pakiety aktualizacji, nie sterowniki.

A na zaktualizowanych sterownikach drukarka nie działa? Bo jeśli działa to bym to zostawił, po datach wygląda na to, że dalszych aktualizacji nie powinno być za szybko.

Możesz spróbować wyłączyć aktualizacje sterowników (wszystkich lub wybranych) dla mechanizmu Windows Update. W przypadku Windowsa PRO będzie to prostsze, ale w przypadku Windowsa Home też będzie to możliwe.

https://www.elevenforum.com/t/enable-or-disab...vers-with-windows-updates-in-windows-11.2232/
  • #5 21838650
    kociol96
    Poziom 22  
    Ja tej drukarki HP nie chcę, podłączyłem awaryjnie moment i wydrukowałem, bez instalacji niczego. Dociągnął się po podłączeniu po usb szajs, który teraz oczekuje na instalację. Mam inny problem opisany w drugim temacie, o drukarce Epson.
REKLAMA