logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Electrolux EW8H358SP – pokrętło programów źle działa po czyszczeniu

Sznycel98 17 Lut 2026 15:24 174 2
REKLAMA
  • #1 21841296
    Sznycel98
    Poziom 6  
    Ocena: 3
    Witam, mamy suszarkę Electrolux PerfectCare 800 EW8H358SP. Ostatnio z powodu zatkania odpływu wody wewnątrz suszarki musiałem ją rozebrać i wyczyścić. Od momentu ponownego złożenia pokrętło ustawień programów w pozycji 0 wskazuje czas cyklu, a niestety na kolejnych pozycjach z lewej i prawej strony jest odbicie lustrzane w czasach pracy cyklów (tak jakby pokrętło w każdą stronę i tak wybierało ten sam program). Miał ktoś podobnie? Da się to jakoś skalibrować czy ja popełniłem jakiś błąd podczas montażu?
    Panel sterowania suszarki Electrolux z pokrętłem programów i wyświetlaczem DelicateCareSystem

AI: Czy podczas składania suszarki zdejmowałeś pokrętło lub rozłączałeś panel sterowania/elektronikę? Jeśli tak, to czy masz pewność, że wszystko zostało zamontowane w tej samej pozycji co przed demontażem?
    Panel sterowania wraz z całym sterownikiem był rozłączany - poskładane wszystko w odpowiednich miejscach.
    AI: Czy poza problemem z pokrętłem pojawiają się jakieś komunikaty błędów na wyświetlaczu albo inne nietypowe objawy po złożeniu suszarki?
    Brak błędów
  • REKLAMA
  • #2 21841331
    AsReeX
    Poziom 40  
    Ocena: 1590
    Uszkodzony enkoder i tyle w temacie.
  • #3 21841414
    Telo
    Serwisant RTV
    Ocena: 2325
    Czy panel był rozbierany, pokrętło było demontowane?
REKLAMA