Witam i proszę o pomoc, bo już powoli dostaję kurwicy mam Internet Vectry 300/50 Mbps podłączone po kablu bezpośrednio z routerem. Moja karta sieciowa: Killer E2200 Gigabit Ethernet Controller. Po robieniu speedtesta wcześniej miałem w okolicach 100/44 Mbps po kablu, ale po Wi-Fi, na przykład w telefonie czy w laptopie, speedtest pokazywał w okolicach 300/50 Mbps. Wymieniłem kabel na Cat 6, nic nie dało, kupiłem adapter pod USB 3.0, również nic nie dało, pokazywało tyle samo. Również po podłączeniu adapteru pod laptopa również słabe pobieranie. Był technik Vectry, u niego 300, normalnie wszystko. W speed and duplex ustawione autonegocjacja oraz nie pokazuje nawet, abym miał możliwość zmienienia na 1.0 Gbps. Sama szybkość w stanie sieci pokazuje mi 1.0 Gbps i chyba coś zawodzi. Sam już nie wiem, gdzie leży wina, proszę o pomoc, z góry dziękuję
AI: Jaki dokładnie masz model i markę routera od Vectry?
Technicolor CGA2121
AI: Na jakim systemie operacyjnym pracujesz (Windows, Linux, macOS) i jaka to wersja?
Windows 10
AI: Jaki dokładnie masz model i markę routera od Vectry?
Technicolor CGA2121
AI: Na jakim systemie operacyjnym pracujesz (Windows, Linux, macOS) i jaka to wersja?
Windows 10