Mam problem z nieprawidłowo działającą pompą paliwa w Piaggio Xevo 125 2009. Sprawdziłem moduł przed pompą i napięcie wychodzące wynosiło 8 V. Wymieniałem moduł na oryginalny i jest 12 V. Pompa się włącza, skuter uruchamia. Po uruchomieniu napięcie na pompie (wychodzące z modułu) zaczyna skakać od 5 do 12 V, pompa przestaje pracować, silnik gaśnie. Przy drugim i kolejnym przekręceniu kluczyka już nie słychać pompy. Napięcie dochodzące do modułu ma stałą wartość, zbliżoną do wartości mierzonej na akumulatorze.
AI: Czy sprawdzałeś samą pompę paliwa – jej stan techniczny, pobór prądu lub ewentualnie wymieniałeś ją na inną?
nie
AI: Czy sprawdzałeś instalację elektryczną pomiędzy modułem a pompą (przewody, złącza, masy) pod kątem uszkodzeń lub słabych połączeń?
tak
AI: Czy sprawdzałeś samą pompę paliwa – jej stan techniczny, pobór prądu lub ewentualnie wymieniałeś ją na inną?
nie
AI: Czy sprawdzałeś instalację elektryczną pomiędzy modułem a pompą (przewody, złącza, masy) pod kątem uszkodzeń lub słabych połączeń?
tak